La farmacèutica santjoanenca Reig Jofre produirà la vacuna de Janssen

La planta podria fer més de 250 milions de dosis de la vacuna a l'any

La farmacèutica Reig Jofre, ubicada a Sant Joan Despí, ha anunciat aquest dimarts un acord amb Janssen Pharmaceutical per a produir a gran escala a Espanya la seva vacuna contra el coronavirus, encara en fase de recerca.

El conseller delegat de Reig Jofre, Ignasi Biosca, ha explicat que la farmacèutica catalana produirà la vacuna des d'Espanya, però no sols per al mercat espanyol, sinó per a "mercats internacionals", encara que ha afegit que Janssen marcarà quan s'ha d'iniciar la producció, el volum i els països als quals es dirigirà.

GettyImages 1205972800

En una comunicació a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), el supervisor borsari espanyol, Reig Jofre ha explicat que la planta d'injectables estèrils que s'encarregarà de la producció estarà acabada en el primer trimestre de 2021, la qual cosa permetrà "un subministrament ràpid i segur de la candidata a vacuna" de Janssen, divisió farmacèutica de la companyia estatunidenca Johnson & Johnson. En virtut de l'acord, la farmacèutica catalana serà la responsable de la formulació, ompliment i envasament de la candidata a vacuna de Janssen.

A mitjans novembre Reig Jofre va precisar que preveia posar en marxa en el primer trimestre de 2021 la seva nova planta d'injectables estèrils, en la qual ha invertit 30 milions d'euros, i ja va avançar que la seva capacitat tecnològica i industrial li permetria potencialment fabricar la vacuna contra la COVID-19.

Inversió
Biosca ha dit que aquesta planta podria produir "més de 250 milions de dosis de la vacuna a l'any", però que Janssen ha de decidir quina capacitat de producció requereix. Ha explicat que la producció de la vacuna de Janssen requerirà una inversió addicional -ja iniciada- en la planta de Sant Joan Despí per a garantir el compliment dels nivells de bioseguretat i dels requeriments de la candidata a vacuna de Janssen, però no ha revelat l'import de la inversió ni tampoc les implicacions econòmiques d'aquest acord per a la farmacèutica catalana.

Captura de pantalla 2020 12 15 a las 20.38.38

El primer executiu d'aquesta companyia ha ressaltat que l'acord segellat amb Janssen per a la transferència tecnològica de la producció de la seva candidata a vacuna suposa "una gran notícia per al teixit industrial a Espanya", ja que la indústria farmacèutica espanyola està "en primera línia d'aquest projecte de transcendència mundial". "Per a Reig Jofre és un repte important, però també il·lusionant", ha dit Biosca, que ha recordat que l'espanyola Laboratoris Rovi és una altra de les companyies que produirà una altra de les vacunes de referència, la de l'estatunidenca Moderna.

A la pregunta de quan pot estar llesta la producció dels primers lots de la vacuna de Janssen, el directiu ha evitat donar terminis, i ha recordat que de moment Reig Jofre està "homologada" per Janssen per a produir la seva vacuna, i que estarà "preparada" per a produir quan es requereixi des de la seva planta de Sant Joan Despí, que ha de culminar en el primer trimestre de l'any els processos de validació i posada a punt.

Laboratorios Shutterstock

Janssen té en marxa dos assajos clínics en fase III, un als EUA i un altre a Europa, en el qual participen hospitals espanyols, per a testar la seva vacuna, denominada Ad26.COV2.S. Aquesta vacuna està basada en un adenovirus recombinant no replicatiu, per a generar una resposta immunològica enfront d'una de les proteïnes del coronavirus, coneguda com a proteïna S. Biosca ha assegurat que, de les parts que conformen la vacuna, l'antigen es farà en altres instal·lacions, mentre que Reig Jofre s'encarregarà de la formulació, l'ompliment i l'envasament de la vacuna.

Redacció / Fotos: Google Maps-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
187

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix