Gavà amenaça amb tancar el banc d’aliments de Ca n’Espinós

L'Ajuntament de Gavà ha exigit a l'Associació de Veïns (AVV) de Ca n'Espinós que dugui a terme les mesures necessàries en el banc d'aliments que gestiona al barri perquè aquest passi a complir les mínimes condicions higièniques.

El banc d'aliments, que emmagatzema productes no peribles, denominat Aquí hi ha gana, es troba al centre cívic i gestiona 1.500 quilos cada mes que es distribuyesen entre 260 persones de 52 famílies del barri.

La tinent d'alcalde de Gavà, Raquel Sánchez, ha manifestat que “és un problema de caràcter sanitari. S'està repartint menjar i productes de primera necessitat partint d'un punt, el vestuari d'un centre cívic, que no compleix les garanties que marca la normativa”.

Sánchez assegura que la situació s'arrossega des de fa més d'un any. "Posarem tot el que estigui al nostre abast per trobar una solució al problema però hem d'exigir a les persones que per pròpia iniciativa han posat en marxa aquest banc d'aliments que compleixin la normativa i ho puguin fer amb totes les garanties", ha dit la regidora.

El president de l'AVV, Francisco Martínez, ha recordat que "un total de 52 famílies d'aquest barri, moltes d'elles sense cap tipus d'ajuda social, vénen al banc d'aliments per aconseguir menjar. En total són més de 260 persones”.

La iniciativa va sorgir fa un any i mig i està sota el paraigua del Banc dels Aliments de Barcelona. “Volem fugir de la burocràcia. Les famílies necessiten ajuda ràpidament i això és el que fem, a l’hora que tractem que els afectats contribueixin amb la iniciativa, cadascú en el seu nivell i com pugui, ja sigui descarregant camions o emmagatzemant productes”, ha indicat Martínez.

"Volem buscar solucions i per això hem demanat una reunió amb l'ajuntament però fins ara no hem tingut resposta", ha dit el president de l'AVV de Ca n'Espinós.

“No volem deixar a les famílies, moltes de les quals no reben ni el PIRMI, sense aquests aliments. Per burocràcies no deixarem d’atendre aquestes situacions d’emergències socials del nostre barri”, ha afegit Martínez.

Redacció | Foto: El Bruguers
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
169

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix