Castelldefels proposa una reforma de la tercera pista de l’aeroport

La tercera pista de l'aeroport, construïda l’any 2004 amb una inversió de 80 milions d’euros, de 2.660 metres de distància, és paral·lela a la pista principal.

La proposta de l’Ajuntament de Castelldefels, liderat pel PP conjuntament amb els seus socis de CIU i els independents d’AVVIC, és construir una nova tercera pista de 3.450 metres de longitud -és a dir, 790 metres més-, girant-la cap al mar, per minimitzar l’impacte acústic de les aeronaus que sobrevolen els nuclis habitats.

L’alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes, ha explicat en roda de premsa que la proposta tècnica, denominada 05-23, ha estat realitzada per l'Oficina Municipal de Seguiment i Control de l'Aeroport (OMSICA) i que “si comparem el benefici d'aquest projecte a tots els nivells amb el cost que tindrà la seva construcció, aquest no és tan elevat i hauria de ser assumible per les administracions”.

La capçalera d’aquesta hipotètica nova tercera pista es desplaçaria 12 graus al nord, de manera que seria obliqua a la pista principal, han explicat l'assessor tècnic de l'OMSICA, Víctor Barriales, i el tècnic de l'OMSICA, Javier Delgado.

Tant el polític com els tècnics han assegurat que aquesta proposta és compatible amb l’ambició barcelonina de fer de l’aeroport un hub intercontinental i també amb l’augment de la capacitat de moviments (aterratges i enlairaments) de les instal·lacions.

Reyes ha defensat que la proposta és “més realista que les de construïr una pista sobre el mar”, tot i que ha precisat que es tracta d’un projecte “que no ha estat pensat per al curt termini, a causa de la crisi, sinó de cara al futur, del futur d’un aeroport que, quan arribi el seu moment de creixement, tingui respecte per l’entorn”.

El projecte suposaria envair la llacuna de La Ricarda, protegida com a Zona d'Especial Protecció per a Aus (ZEPA), tot i que sense afectacions a  les zones humides.

A més, també afectaria de manera limitada la franja litoral del Prat, segons ha manifestat Barriales.

L'alcalde de Castelldefels presentarà aquest projecte al conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder.

La proposta va ser presentada en l'última reunió del Grup de Treball Tècnic de l'Aeroport, i també serà traslladada al Ministeri de Foment.

H. Marín | Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
188

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix