Front comú i demanda massiva per aturar el ciment a Olesa de Montserrat

Més de vint entitats i gairebé unes 600 persones cinquanta persones donen suport a les demandes Moviment Veïnal per “salvar el futur del municipi baixllobregatí”

Més d’una vintena de col·lectius i associacions s’han sumat a la demanda per aturar l’aprovació provisional del Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM) per tal d’engegar un procés de participació ciutadana real i directa a tots els barris. Aquests suports són fruit de la quarantena reunions fetes amb col·lectius i entitats, que inicialment desconeixien el Pla urbanístic i que tampoc havien participat en cap procés de decisió compartida.

entitatsjuntes2

Segons la plataforma Moviment Veïnal, la ciutadania exigeix “aturar el ciment i posar la vida al centre”. Gairebé 600 persones donen suport a l’acció d’aturar l’actual proposta de POUM, que comportarà “la construcció de la Ronda Nord i 250 xalets de luxe o la transformació d’un barri-gueto a la Central”. Per contra, el veïnat proposa un futur sota el principi de respondre a les necessitats de les persones i viure amb harmonia amb la natura. Aquestes signatures han estat recollides fruit d’un treball durant el darrer any, que “ha patit en diverses ocasions el boicot per mirar de minvar-ne l’èxit.”

lecturamanifest

pancarta

Participació

L’impacte de la resposta ciutadana “és contundent”, segons explica la plataforma, i afegeix que  s’ha d’entendre des d’un prisma qualitatiu: “Els números parlen sols, i la golejada és escandalosa. Mentre l’Ajuntament no va aconseguir fer participar ni a un centenar de persones invertint milers d’euros i contractant una gran empresa, el conjunt d’entitats veïnals han actuat de forma unitària, han aconseguit teixir una xarxa àmplia i plural d’entitats, i han obtingut el recolzament de més de cinc-cents olesans i olesanes. Ni el llenguatge tècnic i llunyà, ni la propaganda ni les pressions... ni tan sols la pandèmia generada per la COVID-19, han pogut evitar la mobilització ciutadana. La “participació” torna a quedar en evidència.”

trobada olesa

La trobada va servir per organitzar tres grups de treball, al voltant de tres fets concrets que responen també al temps: l’avui, el demà i el demà passat. Així, el treball de suport i acompanyament al veïnat de Les Planes, les futures amenaces urbanístiques i la defensa de la natura, o la pedagogia i la cultura als barris, han estat qüestions tractades en aquests espais.

Redacció / Fotos: Moviment Veïnal

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
186

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix