El Baix Llobregat garanteix les beques menjador fins a final de curs

Les mesures d’urgència acordades pel Consell i la Diputació representen una aportació de 285.000 euros i permeten assegurar la prestació del servei, ja que quedarà cobert el finançament de totes les beques un cop determinades les necessitats existents fins a finals de curs.

Aquesta acció es concretarà amb l’aportació de recursos de la pròpia institució i comptant amb una subvenció de la Diputació de Barcelona dirigida a atendre els infants en situació de risc a la comarca.

El Consell Comarcal va demanar a la Generalitat una aportació extraordinària de 500.000 euros per  poder cobrir al 100% el finançament d’aquest any. La resposta negativa rebuda, i el fet que es comencés a detectar que alguns centres no podien garantir el servei de menjador sense les aportacions públiques, ha motivat la intervenció del Consell tot comptant amb una subvenció de la Diputació de Barcelona que ha estat de 150.000 euros.

El Baix Llobregat disposarà d’un finançament afegit que s’espera pugui cobrir el servei de beques durant els dies restants fins al 22 de juny.

A aquesta aportació extraordinària cal sumar-hi l’esforç afegit que també estan fent els ajuntaments per cobrir encara més part dels costos, i les pròpies famílies i centres escolars, que coneixent les dificultats que presentava el finançament de les beques, s’han reorganitzat.

El president del Consell Comarcal, Joaquim Balsera, ha destacat que “la implicació i la col·laboració d’uns i altres està fent possible que un servei bàsic com el de les beques menjador arribi fins a final de curs, salvant d’aquesta manera la preocupant manca d’aportacions de la Generalitat”.

Balsera ha expressat el seu agraïment a les famílies, als ajuntaments, als centres escolars i als responsables tècnics i polítics del Consell Comarcal.

El president del Consell Comarcal, Joaquim Balsera, es va reunir amb la consellera Irene Rigau per exposar-li la solució d’urgència que s’ha hagut d’adoptar i reiterar-li la necessitat de que la Generalitat faci també un esforç afegit per cobrir la despesa que es portarà a terme fins a final de curs, mitjançant una aportació addicional.

En la reunió, Balsera va remarcar que “és imprescindible que el govern català articuli dotacions pressupostàries suficients per garantir plenament les beques menjador del curs vinent”.

Redacció | Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
163

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix