Bars i restaurants de Sant Joan no pagaran la taxa de la terrassa el 2020

L’Ajuntament també redueix al 50% la taxa de gestió de residus comercials

Bona notícia per als bars i restaurants de Sant Joan Despí. L'Ajuntament ha decidit no cobrar enguany la Taxa d'Ocupació de Via Pública que haurien de pagar els bars i restaurants de la ciutat per tenir terrasses al carrer, retornant-ne l'import en cas que ja s'hagi abonat. És una de les mesures que ha anunciat amb el suport unànime de les diferents forces polítiques del consistori.

terrassa bar

En el mateix sentit, el consistori també ha decidit reduir en un 50% la Taxa de Recollida d'Escombraries Comercials. Els comerços que hagin aturat la seva activitat es veuran beneficiats i només pagaran l'import corresponent a un semestre de 2020. L'objectiu és, segons l’alcalde, Antoni Poveda, "compensar la pèrdua d'ingressos generada per l'aplicació de l'estat d'alarma a aquest tipus de negocis."

Impostos ajornats

Altra mesura adoptada és l'aprovació d'un nou calendari fiscal dels tributs municipals, que inclou la possibilitat d'ajornar el pagament fins al 28 de febrer de 2021 –sense aplicar interessos de demora– per a aquelles persones que demostrin dificultats econòmiques per fer front enguany a les seves obligacions tributàries. El calendari de domiciliacions també ha retardat els terminis inicialment establerts: l'Impost de Bens Immobles (IBI) i les taxes residus domèstics, clavegueram i guals tindran el pagament de la primera fracció durant els primers dies dels mesos de juny, agost, octubre i desembre. L'Impost de Vehicles de Tracció Mecànica es presentarà al cobrament a principis de juny.

hqdefault sjd bona bona

Cal recordar, igualment, que com es va acordar a l'inici de l'Estat d'Alarma, tots els preus públics del serveis que presta l'Ajuntament de Sant Joan Despí resten suspesos. Només es cobrarà el servei per als dies efectius de prestació i quedaran compensats quan aquests serveis es posin en marxa.

 Redacció / Fotos: Aj. Sant Joan Despí-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix