Alba Vergés: “És increïble que es judicialitzi la qüestió de l'hospital de campanya”

La consellera de Salut va indicar, a Catalunya Ràdio, que “el virus no entén de frontes ni d’idioleogies”

La consellera de Salut, Alba Vergés, va qualificar com a "increïble" que es judicialitzi la qüestió de l'hospital de campanya de Sant Andreu de la Barca. En declaracions a Catalunya Ràdio, Vergés va inisitir que aquestes són "lluites que no es corresponen res" amb el moment de crisi actual pel coronavirus i va defensar que des de la Generalitat han col·laborat "amb tots els ajuntaments i totes les administracions" perquè els sembla "imprescindible".  A més, va defensar que no ha tingut "cap problema" amb la participació de la Unitat Militar d'Emergències (UME) de l'exèrcit espanyol en aquest context. "Podem parlar de l'exèrcit en un altre moment i context però en aquest cap ni un, vam dir que no rebutjaríem cap col·laboració", va dir.

coronavirus cataluna descarta abrir el hospital de campana de sant andreu 4547

Vergés es va refeir així a la denúncia presentada per un particular per haver rebutjat l'hospital de campanya muntat per la Guàrdia Civil a Sant Andreu e la Barca. Dimecres passat, la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va registrar l'exposició motivada d'una jutgessa de Martorell per investigar el cas i haurà de decidir si admet a tràmit la causa per un delicte d'homicidi per imprudència greu. La denúncia va contra la pròpia Vergès i contra el president de la Generalitat, Quim Torra.

EVUBuYyWoAETQtj

"Sincerament em sembla increïble", va dir la consellera sobre tot plegat. Va afegir que es va torbar amb un "cas semblant" a Sabadell i va lamentar que aquestes "lluites" no toquen ara. Va dir també que el virus "no entén de fronteres ni d'ideologies". A més va explicar que també el cal és una "bona coordinació" i va agraïr que així ha estat en línies generals quan s'han necessitat espais i s'ha parlat amb ajuntaments, diputacions o el gremi d'hotelers. “Fer-ho al revés no pertoca, si és voluntat de fer veure que faig i que poso al servei i que l'altre no accepta l'ajuda, no toca", va dir.

Per últim, va insistir que "no és veritat" que no s'utilitzés l'hospital de Sant Andreu perquè el van muntar la Guàrdia Civil i l'exèrcit, ja que aquestes unitats han col·laborat en altres muntatges arreu de Catalunya. "No hi tenim cap problema", va manifestar.

Redacció / Fotos: Departament de Salut-Aj. Sant Andreu de la Barca

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
101

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix