Sant Feliu de Llobregat celebra les Festes de Primavera

Paral·lelament, al llarg del cap de setmana el municipi serà un gran escenari d’activitats culturals, esportives i de lleure.

L’actriu santfeliuenca Fina Rius serà l’encarregada de fer el pregó de les Festes el divendres 11, a les 19 h, a l’Auditori del Palau Falguera. Tot seguit, a les 20 h, s’inaugurarà la 54a Exposició Nacional de Roses de Sant Feliu i la 33a Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat, amb la presència del conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, segons han informat fonts municipals.

L’Exposició Nacional de Roses, organitzada per l’Ajuntament de Sant Feliu amb la participació de l’Associació Amics de les Roses,s’instal·larà al Palau Falguera, on es podran veure i olorar més de 10.000 roses (entre roses d’hivernacle, roses de jardí i rosers en flor) de més de 150 varietats diferents.

Com ja és habitual, hi haurà roses procedents de diferents punts de Catalunya, Espanya, Europa i de la resta del món. Aquest any l’Exposició està dedicada als colors de les roses. Per això cadascun dels espais de la mostra estarà decorat exclusivament amb un dels colors més característics d’aquestes flors.

En el marc de l’exposició també es farà la presentació de la rosadedicada al santfeliuenc Joan Nicolau, autor als anys seixanta d’un documental sobre el procés de creació de noves roses. Durant els tres dies de l’Exposició també s’organitzen conferències i demostracions d’art floral, i s'hi exposen bonsais, i ikebanes (art floral japonès).

Amb un espai total de 15.000 m2, la mostra tindrà diversos espais repartits entre les estances interiors, els jardins i el Palau. Amb aquesta distribució, a més d’unir dos dels símbols més representatius de Sant Feliu, es busca obrir el Palau Falguera als ciutadans, que al mateix temps que visiten l’Exposició també poden gaudir de la bellesa arquitectònica de l’antiga residència del marquesat de Castellbell. L’entrada a l’Exposició és gratuïta i l’horari de visita és dissabte i diumenge, de 10 a 21 h.

També en el marc de les Festes de Primavera s’organitza la 33a Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat, un gran aparador comercial que omplirà els principals carrers del centre de la ciutat de parades i estands de diverses activitats econòmiques i socials.

Una de les principals novetats d’aquesta edició és la creació de l’Espai d’Innovació i indústria local a la plaça de la Vila. Aquest espai pretén potenciar la participació de la indústria local a la Fira i fer visible les seves activitats a la ciutadania, així com afavorir la col·laboració público-privada.

A l’espai hi haurà una mostra dels projectes més innovadors del teixit industrial i emprenedor de la ciutat, com ara l’empresa Ictineu Submarins,que presentarà el prototip del submarí Ictineu 3, l’empresa Musa aircraft, que presentarà de forma virtual el prototip d’una avioneta monoplaça per a ús comercial, o la firma Monty que exhibirà les seves bicicletes elèctriques, entre altres.

En la zona d’innovació també hi serà el Bus de la Innovació d’ExpoCaixa on es podran descobrir els últims avenços en tecnologia a través de  l’exposició TecnoRevolució.

D’altra banda, la Fira inclou també una zona de degustació i tast de productes alimentaris, vins i caves, que s’ubicarà a l’aparcament del davant del Casal Municipal de la Gent Gran.

El parc del Roserar de Dot i Camprubí, ubicat al barri de les Grases, és un altre dels escenaris nous de les Festes de Primavera d’aquest any. L’Ajuntament posarà en marxa un autobús gratuït des del Palau Falguera fins aquest parc temàtic dedicat a les roses per donar a conèixer a la ciutadania l’espai. L’autobús funcionarà d’11 a 14 h i de 16 a 20 h, amb un interval de pas de 20 minuts.

Gastronomia de les roses 

Les Festes de Primavera 2012 també seran innovadores per impulsar la gastronomia de les roses. Les receptes amb roses i altres flors que diversos cuiners i pastissers locals van elaborar en les Jornades Gastronòmiques celebrades a final d’abril passat a Sant Feliu, es podran tastar a restaurants i pastisseries de la ciutat durant els dies de la festa.

L’Ajuntament també ha organitzat tot un seguit d’activitats culturals i de lleure en el marc de la programació general de les Festes de Primavera. Un dels plats forts és el concert de Maria del Mar Bonet i Manel Camps, que actuaran el dissabte, a les 19.30 h, al Centre Parroquial, en el marc del Cicle Contrabaix.

La cultura tradicional i popular estarà representada amb la cercavila de gegantons i capgrossos, la mostra de colles de foc, el Festival Flamenc, les caramelles, les sardanes, els castellers, així com tots els actes inclosos en el marc de la XIII Mostra d’Activitats i Folklore Tradicional i Popular, que aquest any es trasllada a la plaça de l’Estació.

També hi haurà espai per a la música i la gresca de la mà de la vuitena edició del Festival Boti+Farra+Sound. Cal destacar també una nova edició del Firajoc el dissabte al parc Nadal, amb activitats lúdiques, jocs i tallers per a tots els infants.

Redacció | Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix