Olesa, Martorell i Sant Esteve Sesrovires, afectats pel coronavirus

Els ajuntaments dels tres municipis ja han pres les mesures necessàries per atendre a les persones amb la malaltia

El coronavirus comença a entendre per al Baix Llobregat Nord. Ahir es van conèixer els primers casos positius en tres poblacions: Olesa de Montserrat, Martorell i Sant Esteve Sesrovires.

Segons informa l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires, el consistori ha confirmat el primer cas positiu al municipi. Es tracta d’un alumne sesrovirenc que estudia a l’IES Joan Oró de Martorell i que recentment va viatjar a Madrid. L’entorn familiar està confinat.

D’altra banda, segons informa Martorell TV, el municipi també pateix el primer infectat. Es tracta d’un metge que treballa a l’Hospital de Martorell. Segons informa el centre mèdic, un total de vint professionals estan a l’espera dels resultats de la prova que s’han fet per saber si tenen la malaltia.

hm

A més, l’Ajuntament Olesa de Montserrat també ha confirmat el primer cas positiu al municipi.  El consistori, segons indica, ja n’han pres les messures necessària per atendre aquest cas i realitzar el seguiment a les. Persones que han tingut un contacte estret amb la persona afectada.   

Balanç

El Departament de Salut confirma un total de 135 positius nous a Catalunya per coronavirus SARS-CoV-2. Des de l’inici de la pandèmia, han mort 6 persones amb la Covid-19, tres dels quals arran del brot d’Igualada. Les víctimes d'aquest brot eren una dona de 71 anys; una de 83 i un home de 86 anys, tots ells amb patologies prèvies importants. Del nombre total de casos, 25 són greus. En relació als professionals, hi ha un total de 49 casos positius i 400 confinats. Paral·lelament,  ja han rebut l'alta mèdica 3 persones.

ES7UEk6XQAMNgtu

 Salut recorda les mesures preventives d’higiene genèriques a seguir de protecció individual enfront de malalties respiratòries:

  • Rentar-se les mans sovint amb aigua i sabó o bé amb solucions alcohòliques, especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.
  • Evitar el contacte estret amb persones que mostrin signes d’afecció respiratòria, com ara tos o esternuts.
  • Mantenir una distància de dos metres aproximadament amb les persones amb símptomes d’infecció respiratòria aguda.
  • Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida.
  • Evitar de compartir menjar o estris (coberts, gots, tovallons, mocadors...) i altres objectes sense netejar-los degudament.
  • No s’han de prendre precaucions especials amb els animals a l’Estat, ni amb els aliments, per evitar aquesta infecció.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix