Nova suspensió del subministrament d’aigua de La Mina a Esparreguera

Segons el consistori la qualitat no és suficient per al consum de la població

L’Ajuntament d’Esparreguera ha tornat a suspendre el subministrament d’aigua de La Mina per part d’Aigües Vidal, societat concessionària del servei. Ho ha fet aquesta tarda mitjançant un decret d’Alcaldia que, tot i no posar en dubte la potabilitat de l’aigua, fonamenta la suspensió en el fet que no queda garantida la qualitat d’aquesta. La mesura s'adopta després de constatar la presència de components orgànics que en entrar en contacte amb el clor produeixen les males olors detectades des de la tardor de 2018. Tot i que la companyia d’aigües ja havia deixat de proporcionar aigua de La Mina des del passat mes d’octubre pels mateixos motius, el mateix decret que ara torna a suspendre l’abastiment des de l’aqüífer estableix que la prohibició s’aixecarà en el moment que Aigües Vidal acrediti que s’han suprimit totalment les causes que provoquen males olors.

esparreguera4319 malesolors

La nova prohibició “no té a veure amb la potabilitat de l’aigua sinó amb la constatació que aquesta no reuneix la qualitat suficient per a ser subministrada a la població”, segons ha informat el regidor coordinador de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament, Rogeli de la Cruz.

La prohibició s’aixecarà en el moment que Aigües Vidal acrediti que s’han eliminat totalment les causes que provoquen males olors així com l’origen dels elements que la provoquen.

Captura de pantalla 2020 01 30 a las 10.15.13

Segon cop

Aquesta serà la segona vegada que l’Ajuntament prohibeix l’abastiment d’aigua procedent de La Mina després que el desembre de 2018 ja ho va fer mentre que la companyia estudiava l’estat de l’aqüífer i la procedència de les males olors. Aquesta prohibició es va aixecar el mes de juliol de l’any passat després que un estudi de l’Agència Catalana de l’Aigua i a l’Agència de Salut Pública de Catalunya concloguessin que l’aigua de La Mina era apta per al consum humà.

Redacció / Fotos: Aj. Esparreguera

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
167

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix