Més de 500 de persones condemnen la mort d’una veïna a Sant Joan Despí

Un Ple extraordinari va aprovar una declaració institucional i el consistori es personarà en la causa com a acusació particular

Més de mig miler de persones es van concentrar ahir dimarts al vespre davant de l'Ajuntament de Sant Joan Despí per condemnar la presumpta mort d'una veïna del municipi a mans de la seva parella. L'alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, va llegir la declaració institucional i va expressar "la indignació per aquest i per tots els assassinats de dones que s'estan produint i contra els que hem de dir prou. Portem més de 1.040 dones assassinades a l'Estat i aquest any ja n'han estat set, és una situació dramàtica". A més, es va fer públic en la declaració la ferma voluntat de seguir aplicant mesures per erradicar la violència masclista. A la concentració van assistir la presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat i alcaldessa de Vallirana, Eva Martínez; l'alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret; l'alcaldessa d'Esplugues de Llobregat, Pilar Díaz; i l'alcalde de Cornellà de Llobregat, Antonio Balmón. La concentració va acabar amb el crit "Ens volem vives, ni una morta més".  

concentracio sjd 2

concentracio sjd 3

foto concentracio 4

Prèviament, l'Ajuntament, que va decretar tres dies de dol, va celebrar un Ple extraordinari on es va aprovar una declaració institucional per condemnar el crim, i també es va manifestar que el consistori es personarà en la causa com a acusació particular.

ple sjd mort

Els fets

Cal recordar que el cos de la dona es va localitzar al voltant de les 3 d'aquesta matinada al seu domicili del carrer Marià Tarrida. Poc després, els investigadors van detenir la seva parella a l'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat quan intentava fugir. És un home de nacionalitat espanyola i 45 anys.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Joan Despí

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
236

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix