Un olesà podria anar a la presó per una piulada

Felip Segura serà jutjat el 19 de novembre a Terol per un tuit sobre la Guàrdia Civil i demanen per a ell quatre anys de presó

Una piulada sobre la Guàrdia Civil el 14 de desembre de 2017 podria dur a l’olesà Felip Segura Pacheco a la presó. L’Associació Unificada de la Guàrdia Civil demana per a ell quatre anys de presó i el jutge li ha imposat una fiança de 145.000 euros, per un delicte d’odi i injúries. En la piulada, Segura comentava, arran de la mort de dos agents després d’un tiroteig amb un criminal de Sèrbia que “doncs que haguessin estudiat, en comptes d’allistar-se en un cos militar de perdonavides i estovaàvies. Em sap greu el tràngol de la família, però és el mateix tràngol de la família de qualsevol heroïnòman dels vuitanta. Ells han triat el camí que volien.”

felipsegura 2

Arran de la piulada, Segura va ser denunciat i va haver de declarar el gener passat a Terol i, a més, van tombar els recursos perquè s’arxivés o passés a un jutjat català. Segura diu que la seva defensa es basarà en la llibertat d’expressió; en el fet que la Guàrdia Civil, en ser “en teoria un cos sense ideologia, no pot ser subjecte d’un delicte d’odi”, i en què els delictes que li han imputat han d’anar per via administrativa, i no penal. Segons afirma l’olesà, el seu és un dels molts casos de persecució judicial de l’independentisme, i assegura que en cap moment va desitjar la mort de ningú.

Recaptació

L’elevada quantitat ha activat la solidaritat del municipi baixllobregatí, que a banda de muntar un grup de suport a les xarxes, també ha obert un compte corrent (ES79 0049 3774 0020 1415 6003) que gestiona l’Associació Cultural del Montserratí, mentre mantenen el contactes amb els responsables de la Caixa de Solidaritat general perquè els confirmi si els ajudarà o no.

ple ordenances 2019

En el Ple municipal es va llegir una moció de suport que van signar Bloc Olesà, JxCat, ERC, CUP i PSC, i que han subscrit també entitats locals, que volen traslladar al Parlament. El 14 de novembre es muntarà un acte de suport amb la presència d’altres represaliats, i el dia del judici s’organitzaran autocars per acompanyar-lo.

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Olesa de Montserrat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix