L’Ajuntament d’Esparreguera tancarà temporament el Mercat Municipal

Segons el consistori és un equipament deficitari, amb cinc parades, que necessita reformes per continuar l’activitat comercial

El Mercat Municipal d’Esparreguera tancarà temporalment amb data màxima de 18 de març de 2020, quan finalitza la concessió de les cinc parades que encara hi mantenen l’activitat. La Regidoria de Comerç ha comunicat als paradistes que no renovarà les seves llicències tenint en compte la insostenibilitat econòmica de l’equipament, originada per la seva baixa ocupació, i emprendrà un projecte per a redefinir-ne els usos i dinamitzar-ne l’ocupació abans de la seva reobertura.

Afegit a la insostenibilitat econòmica de l’equipament, des de la Regidoria de Comerç s’afirma que per a poder continuar amb el model actual de Mercat Municipal s’haurien de realitzar inversions per a substituir les finestres i reparar les cambres frigorífiques, a més a més de preveure un dipòsit per a despeses extraordinàries. D’altra banda, segons la consultora USTE, la reforma integral del Mercat per continuar duent-hi a terme l’activitat comercial se situaria entre mig milió i un milió d’euros.

esparreguera3990

La primera tinent d’alcalde i Coordinadora de l’Àrea de Drets Socials i Ciutadania, María Vallejo, ha explicat a Ràdio Esparreguera que “la decisió s’ha pres perquè és un equipament deficitari que, a més, necessita reformes perquè té carències molt greus. Hem intentat dinamitzar i impulsar el Mercat, però malgrat totes les activitats que hem fet, no ha estat possible”. En aquest sentit, María Vallejo ha afegit que “és evident que és un model obsolet” i que “el que cal és tancar-lo per a realitzar-hi tot un seguit de reformes i, després, donar-li una sortida. La nostra idea seria compartir un ús comercial i cultural, que hi puguis anar a escoltar un concert o música en viu, fer unes copes, menjar, comprar...”.

D’altra banda, els paradistes han rebut amb preocupació aquesta decisió de la Regidoria de Comerç, que els va traslladar la informar en una reunió mantinguda a l’Ajuntament, a la que van assistir representants de les 5 parades encara actives del Mercat Municipal. Fonts de la regidoria apunten que “la decisió no els va sorprendre, en vistes de l’evolució de l’equipament, però evidentment la reacció no va ser positiva perquè no podran continuar desenvolupant la seva activitat comercial.”

Radiografia
El Mercat Municipal és un edifici centenari, catalogat, que data de l’any 1911. Disposa de 20 punts de venda i 559 m2 de superfície comercial. El cost anual del seu manteniment és de 87.000 euros i els ingressos que genera amb l’actual nivell d’ocupació són de 24.000 euros. Prop del 28% de la despesa es cobreix mitjançant els rebuts dels paradistes mentre que el 72% restant correspon a l’aportació de l’Ajuntament. Segons els cercles de comparació intermunicipal de la Diputació de Barcelona 2018, aquesta proporció és pràcticament inversa en la resta de municipis, on de mitjana el percentatge d’autofinançament se situa en el 73% i l’aportació dels Ajuntaments és del 25%.

Redacció / Fotos: Aj. Esparreguera

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
186

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix