Se signa el protocol per a la construcció d’un CUAP al Parc de Torreblanca

L'equipament servirà per descongestionar les urgències de l'Hospital Moisès Broggi

 

El president del Consell Comarcal, Josep Perpinyà, i el director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella han signat aquest matí el protocol que té com a finalitat establir el marc jurídic per destinar un edifici del Parc Torreblanca com equipament sanitari que millori la qualitat dels serveis assistencials prestats i les condicions d’accés a la salut de la població del Baix Llobregat, tal com va avançar ahir La premsa del Baix.

El Consell Comarcal posa a disposició del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, espais de la finca de la seva propietat per tal que el CatSalut pugui dur a terme la construcció  d’un Centre d’Atenció Primària (CUAP) que prestarà servei als municipis de Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Vallirana, Papiol, Cervelló, Corbera de Llobregat i la Palma de Cervelló.

IMG 6870

El director de CatSalut ha agraït l’esforç que es fa des de la comarca, i ha destacat que la necessitat de la creació de l’equipament sanitari està recollida al pla nacional d’urgències de Catalunya pel que es preveu una inversió de 2.500 milions d’euros per a posar en marxa l’equipament. Així mateix, ha remarcat la labor pedagògica necessària que caldrà fer des de les administracions per fer un bon ús dels equipaments sanitaris.

El gerent de l’Àmbit Metropolità Sud del Servei Català de Salut, Joan Puigdollers, ha destacat que la signatura d’aquest protocol és una peça clau perquè existeixi un marc de confiança entre el CatSalut i el Consell Comarcal, i ha posat en valor el Consell de Salut, iniciativa pionera del Consell Comarcal del Baix Llobregat.

La posada en marxa d’un CUAP, permetrà complementar els serveis oferts als equips d’atenció primària, aportant tecnologia i major resolubilitat en problemes de salut i descongestionant les urgències de l’Hospital Moisès Broggi.

S’integrarà amb els diferents dispositius assistencials de zona, a través de rutes i circuits assistencials coordinats amb els equips d’atenció primària del sector i els centres hospitalaris de referència.

 

Redacció / Foto: Consell Comarcal del Baix Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix