Eliminada una de les tres línies del Vilabús de Viladecans

El Consistori s’estalviarà d’aquesta manera un mínim de 60.000 euros a l’any, han informat fonts municipals.

La línia VB3 deixarà de funcionar a partir del 15 de març, dia des del qual el servei passarà a estar format per les línies VB1 i VB2. A més, a l’estiu, es posarà en marxa la línia que va a la platja.

Fonts municipals han explicat que “per ocasionar les menors afectacions possibles, s’ha optat per suprimir el Vilabús-3 (VB3) perquè és la línia amb menys usuaris, uns 550 al dia (gairebé la meitat que el VB1 i un terç menys que el VB2) i perquè les alternatives per als usuaris suposen un impacte menor”.

La supressió del VB3 provocarà que la freqüència dels busos urbans pel tram compartit s’incrementi dels 10 minuts actuals a 15 minuts.

Es posarà un bus especial de 6.30 a 8.30 del matí que reforçarà el servei en direcció a l’estació de tren al tram compartit pel VB1 i el VB2, de l’avinguda Torrent Ballester al passeig de la Marina.

Així, a aquestes hores, quan l’utilitza un de cada cinc usuaris, el Vilabús seguirà passant cada 10 minuts de mitjana, com fins ara, però amb una forquilla d’entre 5 i 15 minuts entre dos busos. 18 parades queden sense servei

Des de l’Ajuntament han explicat que la supressió del VB3 suposa perdre ”menys parades fora del tram compartit de les que es perdrien amb el VB1 o el VB2”.

En total, hi haurà nou parades per sentit que quedaran sense servei d’autobús urbà, ja que les altres deu coincideixen amb el recorregut del VB1 i el VB2.

L’afectació al 63% dels usuaris serà “baixa, perquè tindran a prop una parada amb servei de bus cap a l’estació”, han assegurat fonts municipals.

La resta estarà a entre 300 i 400 metres d’una parada en direcció a l’estació. Més a prop, o en la mateixa parada, es podrà agafar un bus interurbà.

Redacció | Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
108

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix