Viladecans engega un pla contra l’absentisme escolar

A més, crea dues comissions a nivell municipal (una tècnica i una altra institucional) per coordinar i fer el seguiment de l’aplicació del pla i de les millores que s’hi puguin incorporar.

El programa té l’objectiu d’enfortir el sistema educatiu i afavorir la cohesió social i la igualtat d’oportunitats, ja que es considera l’absentisme un problema lligat estretament al fracàs escolar i que condiciona no només el procés d’aprenentatge, sinó també el de socialització. El pla estableix una gradació dels casos d’absentisme en cinc nivells per unificar i compartir els protocols d’intervenció per part dels professionals implicats, que així tenen definides clarament les seves funcions.

El protocol l’activen els tutors, que fan el seguiment de les faltes d’assistència, o bé els cossos policials, que es comuniquen amb els centres educatius quan trobin nens o nenes al carrer en horari escolar.

Iniciat el protocol, els diferents agents implicats determinaran segons les seves funcions quines són les intervencions a seguir en el cas de cada alumne.

Aquells casos en què es detecti alt risc social es comunicaran a la Direcció General d’Atenció a la Infància de la Generalitat o a la Fiscalia de menors.

El pla planteja buscar una participació activa de les famílies en la solució de la situació de l’absentisme i defineix un protocol de reincorporació dels alumnes absentistes greus per oferir suport als centres educatius en aquesta situació complexa. Redacció | Foto: Ajuntament de Viladecans

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
165

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix