Olesa tindrà un camí que connectarà el nucli urbà i la zona sud-oest

FGC i l'Ajuntament acorden construir un itinerari per facilitar la mobilitat al municipi, actualment dividia per la presència de la C-55 i les vies de ferrocarrils

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat han anunciat la voluntat de les dues institucions d'iniciar els tràmits necessaris per a construir un itinerari que connecti la zona centre del nucli urbà d'Olesa de Montserrat amb la zona oest, situada a l'altra banda de la C-55 i del traçat de vies d'FGC. L'adequació d'aquest itinerari permetrà, tal com van explicar ahir el director de Projectes d'FGC, Pere Mateu, i l'alcaldessa d'Olesa, Pilar Puimedon, facilitar la mobilitat dels ciutadans d'Olesa i millorar la mobilitat transversal en aquesta zona del municipi.

El projecte

Segons el projecte que Ferrocarrils ha entregat al consistori i que aquest té previst presentar en el Ple per la seva aprovació, el nou itinerari s'inicia a l'alçada del carrer Colon i avança segons el traçat de la Riera d'Oromir fins a creuar les vies d'FGC sota el pont actualment existent. Tot seguit l'itinerari continua fins a creuar el pont existent de la C-55 i facilitar l'accés a la zona oest del municipi.

20190304 171434

Puimedon, va destacar que "es tracta d'un projecte molt important que permet enllaçar amb la Via Blava que passa pel terme d'Olesa d'una manera segura, i en un punt molt proper al centre urbà". Puimedon va recordar que en els darrers anys l'Ajuntament ha impulsat les construccions de diferents passos de connexió amb la zona del riu que permetessin salvar les vies d'FGC i la carretera C-55 i que, en aquest cas, s'ha volgut apostar no pas per un pas soterrat, com els anteriors, sinó "un pas obert, ben habilitat i il·luminat, aprofitant el Torrent d'Oromir, i que permeti accedir fins al camí del riu fent una passejada, gràcies a la seva proximitat al barri dels Closos i el centre d'Olesa."

Per al director de Projectes d'FGC, Pere Mateu, "amb aquesta actuació transformem i millorem la mobilitat a l'entorn de l'estació, amb la qual cosa els veïns d'Olesa guanyen un nou espai urbà". En aquest sentit, Mateu ha destacat que "la voluntat d'FGC és col·laborar sempre en el desenvolupament dels entorns de les nostres estacions, coordinant-nos amb els ajuntaments i col·laborant a la vegada en la promoció del transport públic."

Itinerari connexió Camí del Riu

A més de facilitar la mobilitat dels ciutadans d'Olesa, l'adequació d'aquest itinerari urbà permetrà unir el sender El Camí del riu Llobregat (GR-270) amb el nucli urbà d'Olesa. El Camí del riu Llobregat és un sender de gran recorregut (GR) homologat per la Diputació de Barcelona i que recorre el riu Llobregat des del seu naixement, a Castellar de n'Hug, fins a la seva desembocadura, al Prat. La construcció del nou itinerari facilitarà la connexió dels vianants i ciclistes que fan servir aquest camí amb el nucli urbà d'Olesa de Montserrat.

Els treballs d'adequació del nou recorregut tindran un pressupost d'una mica més de 297.000€ (IVA inclòs) i un termini d'execució de sis mesos un cop s'adjudiquin i s'iniciïn les obres, el cost de les quals assumeix FGC.

Redacció / Fotos Aj. Olesa de Montserrat-FGC

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
160

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix