Alba Vergés presenta a Sant Andreu la campanya “Cap al CAP”

La consellera de Salut donat a conèixer les línies estratègiques del Departament per reforçar el paper fonamental de l’atenció primària

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que el Departament de Salut treballa incansablement per la millora constant de l’atenció primària, perquè continuï sent excel·lent”, potenciant millores en l’accés de les persones a la primària, d’acord amb les necessitats de salut. Això significa “assegurar que cada persona sigui atesa pel professional més adequat, segons el motiu de consulta i de la manera més àgil possible”, ha dit la consellera. Per això, s'ha desenvolupat un sistema informàtic de classificació per motiu de consulta en les visites, que s'aplicarà progressivament en els CAP de tot Catalunya. La nova programació per motius té com a objectiu aconseguir que les persones que presentin determinades afeccions –com febre alta, infecció d’orina o quadres de diarrees importants, entre d’altres– puguin tenir visita programada com a màxim en dos dies, i sempre segons criteri clínic.

896df025 6d8d 45d7 888a eb5db096153f

En relació a la gestió per motius de la demanda, la consellera n’ha destacat el paper rellevant del personal d’administració per aconseguir que el fet de donar hora de visita s’adapti al màxim a les necessitats de la ciutadania. Per això, el Departament aposta per augmentar la capacitat resolutiva d’aquests professionals.

D’altra banda, Vergés ha remarcat que es tracta de “trobar millores que ordenin l’accés al sistema públic de salut de Catalunya per garantir l’equitat, amb criteris objectius que ajudin als professionals a atendre millor la ciutadania”. I tot des d’una atenció primària que, com ha afirmat la consellera, no es tanca al CAP, sinó que l’equip d’atenció primària i els seus professionals s’obren a la comunitat perquè el treball conjunt amb les entitats locals és imprescindible per aconseguir aquesta atenció de proximitat, integral i centrada en la persona.”

a6e23e9c ca8e 437e 91b6 e9106e490cd5

Difusió

La consellera Alba Vergés ha donat a conèixer aquestes millores estratègiques per a la primària durant la visita que ha fet aquest matí al Centre d’Atenció Primària (CAP) Sant Andreu de la Barca, durant la qual també ha presentat la nova campanya informativa “Cap al CAP”, que ja s’ha endegat en premsa, ràdio, televisió i mitjans digitals.

Amb aquesta campanya, el Departament de Salut recorda a la ciutadania que hi ha més de 1.100 punts i centres d’atenció primària a tot Catalunya amb personal sanitari al seu servei i altament qualificat, que donen resposta a les necessitats de la població, assistencials, de cura de la salut i també de prevenció de la malaltia. S’aposta perquè la ciutadania de Catalunya conegui millor els serveis que ofereix la primària perquè, segons ha dit la consellera, “volem donar a l’atenció primària la importància que mereix, com a columna vertebral del sistema de salut del nostre país que és i visibilitzar la gran tasca que hi fan els nostres professionals.”

Redacció / Fotos: Dep. Salut

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
73

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix