Descobreixen un 'supermercat' d’armes a Sant Vicenç dels Horts

Agents de la Policia Nacional han detingut un matrimoni i el seu fill que suposadament regentaven un “supermercat d'armes” a Sant Vicenç dels Horts, han explicat aquest dimarts fonts policials.

En l'operació s'han comissat 64 armes de foc, algunes d'elles de guerra, que els sospitosos venien per encàrrec a narcotraficants i grups criminals.

L’arsenal decomissat és un dels més grans que els agents policials recorden. De fet, segons la policia, els detinguts, un home de 60 anys, la seva dona de 55 i el fill de tots dos de 28, tots ells de nacionalitat espanyola, havien aconseguit crear “un autèntic supermercat d'armes”.

39 pistoles, 12 revòlvers, 13 fussells d’assalt

A la casa familiar de Sant Vicenç dels Horts s'han intervingut 39 pistoles, 12 revòlvers, 13 fussells d’assalt (entre ells, un AK-47), més de 50.000 cartutxos de diversos calibres i marques, nombrosa munició i 98.000 euros, 626 dòlars americans, plaques falses de policia i dos vehicles esportius de gamma alta.

La majoria de les pertinences dels detinguts estava a nom del fill, al qual no consta cap feina. El matrimoni regentava un quiosc de begudes a Barcelona amb el qual els hauria estat impossible assumir el seu patrimoni.

Entre 3.000 i 5.000 euros per arma

Aquest armament, la majoria en perfecte estat de funcionament, es venia a delinqüents a preus entre 3.000 i 5.000 euros. La Policia està rastrejant ara els ordinadors de la família amb la intenció d’identificar els seu clients.

També s'investiga on compraven les armes i no es descarta que algunes d'elles fossin adquirides en algun país estranger.

Armes reparades

Però en alguns casos adquirien de forma legal armes inutilitzades en armeries i les reparaven per poder-les vendre en perfecte estat.

Els tres membres de la família van ser detinguts a Sant Vicenç dels Horts el passat 15 de febrer arran d'una investigació de la Policia Nacional iniciada l'estiu passat a la zona de Mataró.

Arran d'aquella operació, que es va saldar amb la detenció de 18 persones per tràfic d'estupefaents, robatoris amb força i estafa, els investigadors van descobrir que un dels caps de la banda havia compratuna arma a una família de Sant Vicenç dels Horts.

Els dos membres del matrimoni ja havien estat arrestats per tràfic d'armes el 2002.

Redacció | Foto: CNP
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
206

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix