Polèmica pel nom de la biblioteca de Castelldefels

 

El canvi d’ubicació de la biblioteca de Castelldefels, que s’està traslladant de la seva seu original al barri de Can Roca a un cèntric edifici nou que obrirà les seves portes el 23 d’abril, suposarà també un canvi de nom.

La sala de lectura passarà de dir-se Ramon Fernàndez Jurado a Biblioteca Central. Així ho ha decidit l’actual equip de govern de Castelldefels (liderat per PP, amb el suport de CIU i els independents d’AVVIC) a través d’un decret d’alcaldia.

Escriptor, poeta i antic regidor socialista

La modificació del nom de la biblioteca ha estat rebuda amb crítiques per part dels partits a l’oposició PSC i ICV-EUIA.

També ha estat criticada per una part de la població que ha engegat una campanya que persegueix que l’equipament es continuï dient Ramon Fernàndez Jurado, el nom amb què es coneix des de que va ser estrenada al 1986.

La campanya social recull signatures en paper i també a través d’internet, a on han creat un bloc per explicar qui era Ramon Fernàndez Jurado i per què demanen que es mantingui el nom original de la biblioteca.

Fernàndez Jurado, poeta i escriptor, castelldefelenc d’adopció, va ser regidor del PSC a la localitat costera els anys 1983 i 1984, quan va morir. Llavors, l’equip de govern, liderat pels socialistes, va decidir retre’l homenatge posant-li el seu nom a la biblioteca amb motiu de la seva trajectòria com a poeta i narrador en català, castellà i esperanto.

“Passar comptes amb la història”

Des del PSC i ICV-EUIA coincideixen que l’equip de govern “vol passar comptes amb la història” canviant el nom de la biblioteca.

“A Castelldefels no hi sobren referents del món de la cultura, i en Ramon n’és un d‘important, ja que va deixar petja com a defensor dels drets de la persona, com a escriptor, i és un esperantista reconegut internacionalment”, han manifestat fonts socialistes.

El grup de persones que demana el manteniment del nom de la biblioteca defensa que “no té cap sentit eliminar un nom amb una història de més de 25 anys que la ciutat s’ha fet seu”.

Des de l’equip de govern, per la seva banda, argumenten que el nom de Central ve donat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona i que s’ajusta a la realitat, ja que la nova biblioteca, molt més gran, està ubicada al cèntric carrer Bisbe Urquinaona.

Redacció | Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
204

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix