Professors de Cornellà es tanquen contra les retallades

Professors de tots els centres d’ensenyament públic de Cornellà de Llobregat han anunciat que passaran la nit d’aquest dimarts 14 de febrer a diverses escoles de la localitat, en protesta per la situació actual de l’ensenyament públic a Catalunya.

Les accions reivindicatives dels mestres de Cornellà coincideixen amb les de Sant Boi de Llobregat, a on està previst que aquest dimarts uns 30 docents passin la nit a l’IES Rafael Casanovas, i les d'altres localitats catalanes.

A banda de pernoctar a les instal·lacions, els professors de Cornellà de Llobregat han organitzat una assemblea i una manifestació. El motiu de les accions és protestar contra les retallades que apareixen als Pressupostos de la Generalitat que el Parlament té previst aprovar aquest dimecres 15 de febrer.

Massificació i pèrdua de recursos

Els professionals de l’ensenyament alerten que “la no previsió de noves construccions de centres o ampliacions dels existents deixen en una situació de massificació a Cornellà molt preocupant ara i que s’agreujarà el proper setembre a l’inici del nou curs”.

A més, els mestres de Cornellà critiquen que “als darrers tres anys s’acumula una pèrdua de poder adquisitiu dels centres del 42% i els pressupostos encara voles reduir més aquesta partida; aquesta retallada ha portat al límit de l’atenció a qüestions bàsiques com la neteja o la calefacció dels centres, o a la reducció de les activitats programades”.

Protesta a Sant Boi de Llobregat

A Sant Boi, dos centres  han decidit obrir les seves portes durant la tarda i tancar-se a la nit aquest dimarts. Es tracta de l’IES Rafael Casanova i del CEIP Amat Verdú.

Des de les 18.00 hores i fins les 22.00 hores organitzaran xerrades sobre temes com la sanitat (amb presència de metges de l’Hospital de Bellvitge), l’educació (una taula amb professors i representants sindicals), els mercats financers o els afectats per les hipoteques.

Entre els assistents a les taules rodones i als actes festius (un sopar popular) i reivindicatius (una assemblea de propostes de noves accions), estan confirmats professors dels instituts Marianao, Camps Blancs, Itaca i Rafael Casanova.

 Redacció | Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
110

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix