Mor una nena de set anys en un incendi domèstic a Cornellà

Una nena de set anys ha mort i una dotzena de persones han resultat ferides, tres de elles greus, a l’incendi que s’ha produït a les cinc de la matinada d’aquest dimarts al pis ubicat al 1er. 4ª d’un edifici situat al número 2 del carrer Avet, al barri de Sant Ildefons, a Cornellà de Llobregat.

De moment es desconeixen les causes del foc que ha cremat el pis de la primera planta i que també ha afectat per fum i per alta temperatura a la resta de l’immoble: un bloc de cinc plantes amb quatres pisos per planta.

Matalàs cremat

Però tot apunta a que el fred podria estar al darrere dels origens del tràgic succés. I és que algunes fonts han comentat que el foc hauria començat després que s’incendiés el matalàs i els llançols del llit d’un dels nens, que dormia molt a prop d’una estufa.

La família, d’origen marroquí, amb certes dificultats econòmiques actualment, està integrada per la nena de set anys, Siham I. que ha perdut la vida; el pare M’hamed I.; els fills Mhohamed I. i Ayoub I., nascuts als anys 1997 i 2010, respectivament, i que han estat traslladats a l’Hospital del Vall d’Hebron amb ferides greus per cremades, tot i que la seva vida no corre perill; la mare, Ahra B., i els seus altres dos fills, Ikram I. i Hassan I.( nascuts als anys 2008 i 2000 respectivament), que han resultat il·lesos i allotjats a la vivenda propera d’uns familiars.

L’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, ha manifestat que “lamentem profundament la tràgica mort d’aquesta nena” i ha posat a disposició de les víctimes “els serveis municipals, que ja estan al costat de les famílies afectades”.

L’alcalde ha concretat que “es tracta d’una família formada pels pares i cinc fills en una situació econòmica difícil que rep ajudes del PIRMI de la Generalitat”.

Segons han explicat fonts municipals, els tècnics han determinat que l’incendi ha cremat la totalitat del pis i ha causat desperfectes a tots els elements de l’habitatge (portes, bastiments, finestres, instal·lacions, parets i sostres), però especialment ha incidit en el sostre de l’habitació del fons del pis, d’on s’han desprès part dels revoltons de formigó de l’entrebigat del sostre.

En aquests moments, desprès de l’actuació del SEM i els bombers, els tècnics municipals han valorat que l’estructura de l’immoble es troba en bon estat i la brigada municipal ja ha fet les primeres actuacions per facilitar l’accés als habitatges el més aviat possible.

Segons han informat els Bombers, l’avís ha estat a les 5.09 hores i han desplaçat un total de nou dotacions al carrer Avet, on també han actuat vuit dotacions del Sistema d’Emergències Mèdiques.

H. Marín | Foto: Mariano Martínez
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
155

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix