FGC desmantella i s’emporta l’estructura de l’aeri Olesa-Esparreguera

L’alcalde Eduard Rivas no ha acceptat la cessió de l’estació perquè “es tracta d’un contracte en precari” mentre que l’aparcament és tancat per molèsties als veïns

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) està desmuntant íntegrament l’estructura l'aeri que connectava Olesa de Montserrat i Esparreguera i que estava sense funcionar des del 2012. L'actuació és el següent pas després de la desinstal·lació de les cabines i el cablejat que es va fer el passat mes de juliol per portar-les a l'estació de Núria.

P051015014

L’alcalde d'Esparreguera, Eduard Rivas, en declaracions a Ràdio Esparreguera, ha comentat que la notificació va arribar per registre a finals d’aquest mes de juliol i que “s’han deixat els fonaments per si cal tornar a posar l’estructura metàl·lica”. Rivas ha afegit que “si ho treuen, prefereixo que s’ho emportin, perquè dona una imatge de desolació i genera contaminació visual.”

Estació i aparcament

Respecte a l’edifici de l’estació de l’aeri, el consistori no ha acceptat la cessió en els termes que proposa Ferrocarrils de la Generalitat, ja que es tracta d’un contracte a precari que, encara que sigui a llarg termini, deixaria la porta oberta a què, en qualsevol moment, es pogués demanar el desallotjament immediat de la nau. “No ho veiem clar, perquè s’hauria de fer una inversió pública per part de l’ajuntament i volem algun tipus de garantia. Està molt poc madur jurídicament; per tant, no crec que es concreti res abans de finalitzar el mandat”, ha assegurat l’alcalde d’Esparreguera.

P051014009

I respecte a l’aparcament, ja fa temps que el consistori va establir un acord per al seu ús públic. De moment, però, romandrà tancat a causa dels episodis reiterats de molèsties per als veïns durant els mesos en què es va decidir obrir-lo com a estacionament públic.

Promesa i dèficit

La història de l'aeri és la d'una instal·lació que mai no s'hauria d'haver fet, però una promesa electoral de Felip Puig, aleshores conseller de Política Territorial i Obres Públiques, a Esparreguera va acabar en un projecte i una obra que mai no ha sortit a compte. L'aeri tenia la virtut de connectar Esparreguera i Olesa en només quatre minuts, una alternativa més ràpida al vehicle privat, però les cabines eren per a una dotzena de persones i, en tot el dia, el transport, si tots els viatges es feien amb la màxima ocupació, es limitava a 180 persones en cada sentit.

Redacció / Fotos: Guàrdia Civil

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
160

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix