Es presenta la nova fundació Àuriafil

La seu està a Esparreguera i hi treballen al voltant de 130 persones dels municipis d’Abrera, Esparreguera, Collbató, Olesa de Montserrat i Sant Esteve de Sesrovires

La nova Fundació per la Inclusió Laboral, Àuriafil, passa a ser titularitat de la Fundació Privada Àuria. El procés culmina el Pla de viabilitat que el 2015 va sol·licitar el Patronat de la fundació, format aleshores pels alcaldes i alcaldesses d'Abrera, Esparreguera, Olesa de Montserrat, Sant Esteve de Sesrovires i Collbató, a l'equip gestor d'Àuria. La seu de la fundació està ubicada a Esparreguera.

auria fildscn5205

L'acte de presentació ha anat a càrrec de la nova presidenta del patronat, Maria Pilar Salat, el director general d'Àuria, Miquel Canet, i l'expresident del patronat i alcalde d'Esparreguera, Eduard Rivas. Els acompanyaven l’alcalde d’Abrera, Jesús Naharro, l'alcaldessa d'Olesa de Montserrat, Pilar Puimedon, l'alcalde de Sant Esteve Sesrovires, Enric Carbonell i l'alcalde de Collbató, Miquel Solà, vocals del nou patronat.

Preservar el projecte social

En nom dels cinc municipis, Eduard Rivas ha manifestat la voluntat dels consistoris per preservar el projecte social del FIL, fundació que es va constituir  l’any 2001 amb l’objectiu de fomentar la integració laboral dels veïns i veïnes amb discapacitat i amb dificultats d’inserció laboral dels cinc municipis del Baix Llobregat implicats.

Rivas ha destacat les més de 50 reunions que s'han fet per garantir la viabilitat del FIL des de l'any 2015, quan la Cooperativa-Taller Àuria d’Igualada va començar a col·laborar en la gestió de la fundació, amb una situació financera de lenta recuperació després de la crisi econòmica. Els plens municipals dels cinc pobles també han aprovat mocions de suport a la fundació.

auria fildscn5213

L'alcalde d'Abrera, Jesùs Naharro, va destacar la feina realitzada aquests darrers anys. "Ens vam posar a treballar de valent amb juristes per trobar una solució que no ha estat fàcil, assumint riscos, per trobar un camí a mig i llarg termini de sostenibilitat i futur per la fundació", va assenyalar l'alcalde. "Estic convençut que els futurs mandats i consistoris tindran aquesta visibilitat progressista per donar cabuda i servei a la gent que ho necessita", va afegir.

El director general d'Àuria, Miquel Canet, va destacar en la seva intervenció la implicació dels cinc ajuntaments en la continuïtat de la Fundació, on hi treballen al voltant de 130 persones dels municipis d’Abrera, Esparreguera, Collbató, Olesa de Montserrat i Sant Esteve de Sesrovires.

Les principals àrees de treball de la fundació són els manipulats industrials, el servei de neteja en vies públiques, edificis, jardins o espais forestals, el manteniment i la conservació de jardins i la gestió de deixalleries.

 

Redacció / Fotos: Aj. Abrera

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
106

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix