El Prat, entre els que més promouen el treball comunitari amb joves

El programa arriba actualment a 1.500 persones, es basa en la intervenció socioeducativa, tant individual com grupal, i un dels seus principals objectius és canalitzar les inquietuds dels joves cap a alternatives d'oci positiu

El Prat de Llobregat és un dels municipis catalans on més es potencia el treball comunitari amb joves als espais públics. A través del programa d'intervenció socioeducativa en el medi obert, liderat des de l'oficina del Pla jove municipal, s'arriba actualment a uns 1.500 joves -de 12 a 20 anys-, atenent amb major intensitat i vinculació a més de 300 amb una lleugera majoria d'homes (58%) enfront del 42% de dones, el doble que fa 4 anys.

Captura de pantalla 2018 07 16 a las 11.09.17

Objectius
Els objectius del projecte són apropar-se als joves i establir vincles amb ells per oferir-los i crear alternatives; fer visibles i canalitzar les seves inquietuds i necessitats; implicar-los en el seu propi procés de creixement; acompanyar-los en la construcció dels itineraris personals; afavorir la seva convivència; potenciar-ne la participació en la vida comunitària; i visualitzar una imatge positiva i de reconeixement dels joves als mitjans de comunicació.

Durant l'estiu, els educadors i educadores intensifiquen les seves intervencions a l'espai públic, donat que durant aquesta època de l'any tant els joves com el conjunt de la ciutadania en fan un ús més intensiu. També es promouen diverses activitats d'oci per a joves de caire esportiu, cultural... Així per exemple, la setmana passada es va organitzar un torneig de futbol nocturn i el proper divendres 20 de juliol a les 17 h s'organitzarà una activitat de vela per als joves a la platja del Prat, des del Centre Municipal de Vela.

 

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. El Prat de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix