Teresa Cunillera diu que l’ampliació de l’A-2 no és prioritari per a Foment

La delegada del Govern Central a Catalunya considera que passarien per davant el rescat de les autopistes de peatge i la finalització d’infraestructures començades, com el túnel de la B-40 o el pont que enllaça l’AP-7 amb l’A-2

La delegada del Govern Central a Catalunya, Teresa Cunillera, va manifestar que el projecte d’ampliació de l’autovia A-2 no és la màxima prioritat, en aquest moment, per al Ministeri de Foment. I és que el rescat de les autopistes de peatge i la finalització d’infraestructures començades, com el túnel de la B-40 o el pont que enllaça l’AP-7 amb l’A-2, passarien per davant. Així ho va explicar la delegada en una reunió del partit socialista que va mantenir l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, l’alcalde d’Abrera, Jesús Naharro, i representants del PSC de Collbató.

esparreguera3961

Com a resultat de la reunió, Rivas va afirmar que “sembla que el govern espanyol prioritzarà el rescat de peatges per aprofitar vies que ara estan infrautilitzades i, a partir d’aquí, estudiarà amb els municipis i la Generalitat quines necessitats tindrem com a país a trenta anys vista. L’expedient de l’A-2, tal com està plantejat, queda lluny de les prioritats del Ministeri”. Ara bé, això no vol dir, segons l’alcalde d’Esparreguera, que les millores de seguretat i de confort, com les pantalles acústiques per La Plana o la passarel·la sobre l’A-2, quedin aparcades.

Reunió amb Territori

Els municipis afectats - Esparreguera, Abrera, Collbató, El Bruc, Olesa de Montserrat i Castellolí- i els dos Consells Comarcals afectats pel projecte d’ampliació de l’autovia A-2 entre Martorell i Igualada, així com la Diputació de Barcelona i el Patronat de la muntanya de Montserrat es van reunir amb la Generalitat.

reunio a2 generalitat

A la reunió mantinguda amb la Generalitat l'alcalde d'Esparreguera, Eduard Rivas, va manifestar que "des d’Esparreguera no negociarem l’esbós que presenta el Ministeri, perquè no podem negociar res quan no compartim el punt de partida, que és que no volem una autovia de deu carrils”. Eduard Rivas va reclamar “establir una negociació a tres bandes entre Estat, Generalitat i municipis.”

 

Redacció / Fotos: Aj. Olesa de Montserrat-Aj. Esparreguera-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix