Pedro Garrido, nou cap de la Guàrdia Civil a Catalunya

Durant l’acte de presa de possessió a la comandància de Sant Andreu de la Barca va demanar als agents que “no s’amaguin” davant el “menyspreu” d’alguns sectors

El nou cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, el general de brigada Pedro Garrido, ha demanat als agents que no “s’amaguin” ni “ocultin la seva condició ni pensament” davant els “intents d’alguns sectors, certament minoritiaris, d’aïllar-nos de la societat que protegim i de la qual formem part, amb la finalitat de fer-nos invisibles i de cosificar-nos”. Garrido ha advertit que aquests intents busquen que “sigui més fàcil” per a algunes persones sotmetre els guàrdies civils i les seves famílies a un tracte de “fustigació verbal, menyspreu, postergació, actituds amenaçadores, assetjament psicològic o el de senyalar-nos per arraconar-nos, ja sigui amb el dit o altres mitjans”. En el discurs de presa de possessió a la comandància de Sant Andreu de la Barca, el nou cap de la Guàrdia Civil a Catalunya ha reivindicat que se sent “tant català com espanyol. No existeixen dues opcions, sinó una que manté tots els signes d’identitat”, ja que va néixer i créixer a Lleida, i que aquesta característica representa un “avantatge” pel “coneixement” de l’entorn i “la major facilitat per empatitzar amb les diferents sensibilitats” dels ciutadans que servirà. Garrido relleva en el càrrec Ángel Gozalo, que va ser destinat a Madrid després de ser ascendit a tinent general i que va comandar la Guàrdia Civil a Catalunya des del 2011. Va ser l’anterior ministre Juan Ignacio Zoido qui va signar el nomenament de Garrido, que va assumir el càrrec el juny.

el general pedro garrido pren possessio com a nou cap de la guardia civil a catalunya 5b474f9d79164

En el seu discurs després de prendre oficialment possessió del càrrec, Garrido no ha volgut passar de puntetes al que ha descrit com la “complexa situació social que viu Catalunya”; una situació, ha assegurat, que “afecta molt notablement l’exercici de les funcions que té encomanades la Guàrdia Civil”. El general ha destacat que la “complicitat” i la “confiança” de la societat catalana en la Guàrdia Civil s’han vist “disminuïts” com “a conseqüència, paradoxalment, de l’esforç realitzat en la defensa de la llei a Catalunya, a les ordres del govern o dels jutges, tribunals i fiscals”.

El nou cap de la Guàrdia Civil ha afirmat que continuaran obeint aquestes ordres i ha assenyalat que per recuperar la confiança de la societat en l’institut armat l'”excel·lent desenvolupament professional i tracte exquisit al ciutadà no serà suficient”, ja que s’enfronten als intents d’alguns sectors d'”aïllar” els agents i les seves famílies, ha avisat. “Perquè ningú els faci desaparèixer de la vista dels seus veïns i coneguts, no s’amaguin”, ha demanat Garrido als guàrdies civils, i els ha recordat que tenen el mateix dret a expressar-se amb llibertat que qualsevol altre ciutadà. ”Aquesta situació d’aïllar i senyalar el diferent no ens afecta només a nosaltres, sinó a totes les persones de llei que són qualificades com a dissidents”, ha continuat Garrido, per insistir: “Per aquestes persones de llei, no podem tancar-nos a les nostres cases quarter i suportar la soledat social que se’ns vol imposar. Hem de continuar al carrer i estar amb els ciutadans”. Per al nou cap de la Guàrdia Civil, el suport i la col·laboració dels ciutadans és la clau per “suportar ser senyalats com a diferents i combatre amb èxit les amenaces que posen en risc els drets i llibertats dels ciutadans, com el terrorisme, el crim organitzat i la vulneració de l’ordre legal i constitucional en què es basa la nostra convivència”. Garrido ha demanat als responsables polítics endegar conjuntament mesures que facilitin que guàrdies civils demanin ser destinats a Catalunya i quedar-s’hi.

al fons el nou cap de la guardia civil a catalunya durant el seu discurs 5b473fe54d23e

Per a Garrido, ser català no és “ni un mèrit ni un requisit necessari” per accedir al màxim comandament de la Guàrdia Civil a Catalunya, però sí que representa un “esperó” en el desenvolupament professional i un “avantatge” pel coneixement del territori i a l’hora d’empatitzar amb la societat catalana. El general ha afirmat que aquest càrrec és un repte tant a nivell professional com personal, i en aquest sentit ha destacat que és la sisena generació de guàrdies civils i que els seus dos fills també ho són.

Redacció / Fotos: G.C.

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
152

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix