Territori incorpora a la xarxa exprés.cat entre Olesa i Barcelona

Es posaran en servei 13 expedicions en sentit Barcelona, de les quals 10 sortiran de Monistrol de Montserrat per atendre la mobilitat d’aquest municipi baixllobregatí

El Departament de Territori i Sostenibilitat posarà en funcionament aquest pròxim dimecres, 11 de juliol, els nous busos exprés.cat entre Manresa i Barcelona i entre Olesa i Barcelona. D’aquesta manera, l’actual línia que fa el recorregut Manresa–Monistrol de Montserrat–Olesa de Montserrat–Barcelona es desdobla en dos nous serveis d’altes prestacions per adaptar-se a les necessitats de mobilitat dels usuaris.

Amb la reestructuració de l’oferta dels serveis de bus en el corredor Manresa–Olesa i Barcelona s’estableixen també noves expedicions directes entre Olesa de Montserrat i Barcelona de forma que es posa en funcionament el servei exprés e23, que disposarà d’una nova oferta de serveis específicament pensada per atendre la mobilitat dels ciutadans d’Olesa de Montserrat. En aquest cas es posaran en servei 13 expedicions en sentit Barcelona, de les quals 10 sortiran de Monistrol de Montserrat per atendre la mobilitat d’aquest municipi. Hi haurà 16 expedicions en direcció a Barcelona.

576 1448370577ExprsBus

A Barcelona, la major part dels busos faran parada a Ronda Universitat però també n’hi haurà d’altres que ho faran a la de Maria Cristina, a l’avinguda Diagonal, especialment per reforçar les comunicacions vinculades a la mobilitat universitària i tenint en compte la possibilitat de fer intercanvi modal amb el servei de metro de l’L3, el tramvia i els busos urbans.

Millora el mes d’agost i els caps de setmana i festius

Els nous serveis també incorporen més expedicions el mes d’agost. Així, es passa d’un total de 18 anades i 18 tornades a 24 anades i 24 tornades, de dilluns a divendres feiners del mes d’agost. D’aquestes noves expedicions (6 d’anada i 6 de tornada), una correspon al servei exprés e22 i cinc a l’e23.

També es millora l’oferta els caps de setmana i festius. S’unifiquen totalment els horaris i es  passa de 10 anades i 10 tornades a 13 en cada sentit. D’aquestes noves expedicions (3 anades i 3 tornades), una correspon a l’exprés e23. Les altres dues realitzen tot el recorregut.

A banda d’aquests serveis específics exprés des de Manresa i Olesa amb Barcelona se seguiran mantenint un seguit d’expedicions que realitzaran tot el recorregut entre Manresa, Monistrol de Montserrat, Olesa de Montserrat i Barcelona per tal de complementar l’oferta de serveis als usuaris i garantir una adequada cobertura de la mobilitat interna entre aquests municipis.

Amb aquesta actuació es preveu donar solució als problemes plantejats en el servei actual entre Manresa-Olesa i Barcelona oferint uns serveis diferenciats per a cada ciutat que garantiran la disposició de places suficients per a atendre la demanda existent i amb horaris ajustats a les necessitats de cada municipi.

En  tot cas, el Departament de Territori i Sostenibilitat continuarà amb el seguiment de control i auditoria del servei per tal de verificar que la nova oferta de servei s’ajusta a les necessitats dels usuaris.

La posada en servei dels nous busos exprés anirà acompanyada del conjunt d’elements de servei i qualitat que formen part de la xarxa exprés.cat amb una imatge diferenciada i Wi-Fi i premsa gratuïta a bord. Així mateix, mitjançant el web de l’operador, La Hispano Igualadina, els usuaris podran consultar dels seus mòbils els horaris de prestació del servei per tal de poder disposar d’una informació actualitzada online.

Quatre nous busos

Per a la prestació d’aquests serveis exprés l’operador incorpora quatre nous autobusos, dos per als serveis exprés i els altres dos per a la línia regular que efectua totes les parades. Els vehicles, Setra-Mercedes Benz, compleixen la norma EURO VI i categoría C de respecte mediambiental. Disposen dels sistemes de seguretat activa: EBS, ABS, ESP, ASR, BAS, ROM i LAC, i compten amb avisador de canvi de carril, frenada autònoma, sistema d’inclinació per a facilitar l’entrada i sistema de detecció i extinció automàtica d’incendis. Els busos són accessibles per a persones amb mobilitat reduïda i  disposen d’una plaça per a cadira de rodes.

Redacció / Fotos: Generalitat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
150

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix