Distinció al ‘Camí del Bosc’ del Cementiri de Roques Blanques

L’espai projectat pel despatx d’arquitectes Batlle i Roig aconsegueix el guardó en la categoria d’Innovació en la Construcció als Premis Catalunya Construcció 2018

El projecte del Camí del Bosc del Cementiri de Roques Blanques, al Papiol, va ser el guanyador de la categoria Innovació en la Construcció de la XV edició dels Premis Catalunya Construcció 2018, celebrats a l’espai del Paranimf de la Universitat de Barcelona. Roques Blanques és un cementiri públic, propietat del Consell Comarcal del Baix Llobregat i gestionat per Àltima, que s’ha posicionat com a cementiri verd, pioner a l’Estat gràcies a les diverses iniciatives respectuoses amb el medi ambient posades en marxa des de la seva construcció, l’any 1984.

RoquesBlanques CamidelBosc ba

La iniciativa del Camí del Bosc és fruit dels arquitectes Joan Roig, Enric Batlle i Iván Sánchez i és única a Espanya, ja que és l’únic espai natural –dins un cementiri- que permet la inhumació de cendres de forma controlada, a través d’urnes de fusta natural, al llarg d’un camí de muntanya de fins a un quilòmetre de llargària.

La vinculació de Joan Roig i Enric Batlle amb Roques Blanques és històrica, ja són els autors de la projecció i construcció d’aquest recinte funerari l’any 1984. En aquells moments ja van marcar un abans i un després en materialitzar un cementiri que respectava en tot moment l’orografia de la muntanya, prioritzant les sepultures al terra –tombes, panteons, columbaris- i sense carrers de nínxols. En els més de 30 anys d’història, Roques Blanques s’ha consolidat com un cementiri verd gràcies a la concepció inicial de Batlle i Roig i a la gestió d’Àltima, que durant tot aquest temps ha impulsat diversos projectes per a la protecció i millora del medi ambient, tenint sempre molt present l’entorn privilegiat en què s’ubica, en plena Serra Natural de Collserola.

2239RoquesBlanques CamiBosc Altima

Altres espais

A més del premiat Camí del Bosc, en són exemples altres espais únics per a urnes biodegradables com el Bosc de la Calma, els Arbres Familiars o la Font del Repòs. Així com altres iniciatives en col·laboració amb el Patronat de Collserola i el Museu de Ciències Naturals de Granollers per fomentar la flora i la fauna autòctones –construcció d’una bassa per a amfibis, instal·lació de refugis per a ratpenats i esquirols o plantació d’espècies de flors per afavorir les papallones i els himenòpters-. El cementiri va ser també el primer de l’Estat i el tercer d’Europa a obtenir el registre EMAS, una de les certificacions més estrictes a nivell ambiental.

Redacció / Fotos: Àltima

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El Casal de joves de Sant Feliu de Llobregat

La Cambra de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Feliu impulsen GiraFeina

La fira d’ocupació tindrà més de 320 ofertes disponibles i se celebrarà el 10 de maig -de 9.30 a 14.00h i de 15.30 a 18.00h- al Casal de joves de…
161

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix