Cau una perillosa banda que assaltava gent gran al Baix Llobregat

Agents dels Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de Gavà han detingut onze persones, d'edats compreses entre 23 i 55 anys, de nacionalitat colombiana i veïnes de Barcelona i Santa Coloma de Gramenet, com a presumptes autores de diversos furts, robatoris amb violència i intimidació, de blanqueig de capitals i organització criminal.

Als detinguts se’ls imputen uns 40 assalts a persones grans comesos a Castelldefels, Molins de Rei, L'Hospitalet de Llobregat, Gavà, Viladecans, Sant Just Desvern, El Prat de Llobregat, Esplugues, Martorell, Ripollet, Figueres o Terrassa, entre altres localitats.

Estaven atents a les pagues extres

La investigació va arrencar quan els agents van detectar un augment de robatoris a persones grans que coincidien amb les dates en què aquests cobren les seves pensions. També augmentaven quan els pensionistes rebien una paga extra de Nadal o de vacances d’estiu.

Els assalts es realitzaven al carrer, fent servir diversos mètodes, que anaven des de llençar al terra unes monedes per distreure la víctima o consultar-li qualsevol cosa portant una caixa de cartró per dificultar-li la visió. Sempre aprofitaven les distraccions per robar a la víctima el sobre amb els diners, generalment davant la porta del seu habitatge.

Els detinguts han passat a disposición judicial. El jutge ha decretat l'ingrés a presó per cinc d'elles. La resta han quedat en llibertat amb càrrecs.

Redacció | Foto: Arxiu  
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
168

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix