Rebuig d’Esparreguera al projecte l’ampliació de l’autovia A-2

La majoria dels grups municipals no accepten les afectacions que suposaria un perjudici pels barris de La Plana i Font

La majoria dels grups municipals representats a l’Ajuntament d’Esparreguera rebutgen al projecte del Ministeri de Foment que suposa una ampliació important de l’amplada de la calçada entre Martorell i Igualada. Foment ha planificat afectacions importants per als barris de La Plana i el Barri Font, si més no a nivell de proximitat entre les cases i la calçada. No se sap amb seguretat, però, si afectarà directament algun habitatge. Un front comú dels municipis afectats comença a prendre forma ja que Collbató i Abrera, entre altres localitats, ja han mostrat el seu malestar i la seva posició en contra al projecte.

Eduard Rivas, alcalde d’Esparreguera, ha dit que “a priori, quan vàrem mantenir les primeres converses amb el Ministeri, semblava que la música no sonava malament, perquè donava respostes a reivindicacions històriques. Però un cop vist el traçat, hi ha una afectació sobre el territori que no podem compartir. Les solucions que s’aporten són pitjors que la situació actual.”

esparreguera3940

Rotonda i sortida a l’autovia

L’Ajuntament d’Esparreguera demanava, per a la sortida centre, una gran rotonda que no està contemplada, mentre que el projecte del Ministeri de Foment inclou un nus en forma de 8 que tindria un impacte directe, per proximitat, sobre les cases de La Plana. El govern municipal sosté que hi ha altres solucions més minimalistes i sense un impacte tan gran. Tampoc ha estat escoltada la petició d’incorporar una sortida més a l’autovia, que enllacés amb el polígon de Can Comelles i que permetés crear un nou accés per Can Rial i Mas d’en Gall.

Aparcament
Però una de les qüestions que més preocupa és la ubicació d’un gran aparcament per 350 camions que es situaria a l’entrada Sud. S’utilitzaria per casos d’emergència, en episodis de nevades, i la seva dimensió ha portat l’alcalde a qualificar-ho com de “bogeria”. Rivas ha dit també que la posició contrària al projecte és unànime entre els municipis afectats i ha fet una crida a un front comú. Paral·lelament, ha enviat una carta al nou ministre socialista, José Luis Ábalos, manifestant el desacord i demanant la creació d’una mesa de negociació.

Els plans del Ministeri de Foment es plasmen en dos projectes: el primer, que començaria de manera immediata i acabaria al 2020, afectaria sobretot als accessos de les entrades Centre i Sud d’Esparreguera; el segon es desenvoluparia a partir de l’any 2022. Tot plegat porta al regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Esparreguera, Rogeli de la Cruz, a considerar que “el projecte tindrà un impacte absolutament inadmissible en la qualitat de vida dels habitants d’Esparreguera. Ens indigna que no quedin reflectides les reivindicacions que diferents governs municipals, històricament, han traslladat al Ministeri.”

Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde i portaveu d’ICV a l’Ajuntament d’Esparreguera, Emmanuel Ortí, afirma que “el projecte va en contra de model de vila en què estem treballant. Volem potenciar l’element rural i, justament, des del Ministeri plantegen tot el contrari.”.

 

Redacció / Fotos: Aj. Esparreguera-Google Maps

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
187

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix