Sant Andreu reclamarà el cobriment de totes les vies de ferrocarril

La major part ja estan soterrades i van donar pas a un passeig d’un quilòmetre de llarg

L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha anunciat que l’Ajuntament demanarà a la Generalitat el soterrament total de les vies de ferrocarril que passen actualment pel municipi. Llorca, ha explicat que “realment es tracta d’un espai molt curt que afecta” i recorda que “tot està preparat per a la col·locació d’una llosa a sobre que permeti que els trens no passin a cel obert, minimitzant d’aquesta manera el soroll que provoquen els ferrocarrils”. La crisi econòmica, recorda Llorca, va impedir que s’executessin les obres. “Ara sembla que la situació s’ha superat i és el moment de reprendre aquesta iniciativa, que millorarà encara més la qualitat de vida dels veïns de Sant Andreu de la Barca”, ha dit l’alcalde.

passeig

Les vies dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, que fragmentaven la ciutat, es van soterrar l’any 2001 i a sobre es va construir el Passeig del Parlament, una via cívica que actualment és un espai ciutadà. El projecte de soterrament deixava per a més endavant el cobriment dels ramals dels extrems, que finalment no es van arribar a fer degut als efectes i retallades pressupostàries derivades de la crisi econòmica.

Jornada a Sant Feliu

Enric Llorca participa avui divendres a la jornada “Diàlegs per al Soterrament”, un espai d'informació i debat organitzat per l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat que vol conèixer les experiències d’èxit d’altres municipis que han pogut soterrar les vies que travessaven les seves poblacions ara que aquesta localitat enceta aquest projecte.

L'objectiu de les jornades, on participen d’altres ciutats com ara Badalona o Terrassa, és fer una aproximació a experiències de referència en matèria de transformació urbana. L’alcalde explicarà com el soterrament de les vies van donar pas a un passeig d’un quilòmetre de llarg, que va des del carrer de l’Esport fins al barri del Carme, amb zones d’aparcament, jocs infantils, bancs i una estètica moderna i actual.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Andreu de la Barca

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
173

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix