Olesa i Abrera exigeixen a Madrid la fi de les obres de la B-40

Els dos ajuntaments, amb el de Terrassa i Viladecavalls, s’han reunit amb el Director General de Carreteres del Ministeri de Foment

L'alcaldessa d'Olesa de Montserrat, Pilar Puimedon, i l’alcalde d’Abrera, Jesús Naharro, juntament amb el i la de Terrassa i Viladecavalls respectivament, es van reunir amb Madrid amb el Director General de Carreteras, Jorge Urrecho, per conèixer l’estat de les obres de l’autovia orbital B-40. Aquesta reunió és fruit de la petició conjunta dels municipis i els agents socioeconòmics afectats per les obres de l’autovia que es va realitzar el passat mes de març a Terrassa. A la reunió, els representants de l’estat han presentat l’evolució dels treballs d’un projecte que es va iniciar ja fa més de 10 anys, que ha patit endarreriments, retallades i contínues actualitzacions i modificacions.

Ddf3ezoVMAI5D Z

Sense data per l'acabament

El Director General de Carreteres del Ministeri de Foment va explicar a la delegació de municipis que la data que va anunciar el ministre Íñigo de la Serna el passat mes de juny a la visita que va realitzar a les obres, no pot ser confirmada. Els representants dels municipis han titllat l'anunci de "mala notícia”, ja que des de Foment han explicat que la raó d’aquest nou endarreriment no és una qüestió econòmica, sinó tècnica i procedimental. Per als municipis afectats, és imprescindible el compromís ferm de l'estat per conèixer quan estarà finalitzada aquesta via cabdal per al territori, tant per la millora de la mobilitat, com per consolidar la competitivitat econòmica i empresarial de la zona.

Per a la delegació dels municipis, respecte a l’evolució de les obres, també és  important poder concretar el disseny i els terminis d’execució dels enllaços, tant a la zona sud com nord del túnel, així com a la resta de connexions. En la presentació que s’ha fet a la reunió per part dels responsables del projecte, s’ha evidenciat que encara queden força temes per emprendre, el que –segons els responsables- els impedeix no poder confirmar una data de finalització. Els representants municipals han exigit al titular de Carreteres, “la màxima celeritat i compromís en el projecte”, a més de poder establir un seguiment periòdic i de primera mà de tots els aspectes relacionats amb l’obra i la seva finalització.

Nova visita

En aquesta línia, s’ha acordat realitzar una nova visita a les obres el proper mes de setembre, per conèixer de primera mà els detalls i l’evolució de les obres. Aquesta visita forma part d’aquest compromís de poder realitzar un seguiment periòdic, que s’espera que sigui trimestral, per part dels representants polítics i tècnics de cada un dels ajuntaments, dels agents socioeconòmics del territori, amb els representants ministerials.

Redacció / Fotos: Aj. Olesa

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
112

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix