Denuncien “el desgavell” en els passos de vianants a Viladecans

ERC lamenta la nul·la inversió per part de l’Ajuntament en senyalització i seguretat viària des de fa molts anys, amb dotacions mínimes per ser una ciutat de més de 66.000 habitants

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Viladecans ha reclamat durant el Ple d’abril a l’equip de govern (PSC+ICV) que posi fre a “l’actual desgavell” en molts passos de vianants de la ciutat, sense visió ni per les persones que van a peu ni pels conductors. La regidora republicana Myriam Moysset considera que “és un perill potencial que demostra com es prioritza el trànsit de vehicles, sense planificar i es col·loquen contenidors impedint veure si algú vol creuar”. “Des d’Esquerra”, ha afegit, “volem una ciutat per les persones, una ciutat dels petits detalls i amiga dels que ens movem a peu.”

Els republicans han localitzat desenes de casos gràcies a una crida a les xarxes socials per mitjà de la qual diversos veïns han fet arribar exemples de les mancances en els passos de vianants i en la senyalització viària en general. Alguns dels passos amb menys visió s’encadenen a l’avinguda de la Roureda, però hi ha exemples arreu de la ciutat (com a l’avinguda Francesc Macià, a la imatge principal). A més, alguns passos tenen bandes reductores de velocitat a escassos centímetres, posant en risc una possible frenada, on també es constata una manca de manteniment flagrant amb cargols solts que sobresurten, tal i com s’ha denunciat també per les xarxes socials.

Dcn LrdXcAEumTj

Moysset ha explicat que “hem exigit a l’equip de govern que actuï, que posi fil a l’agulla perquè és una qüestió de seguretat vial, d’evitar atropellaments i accidents. De prevenir abans de lamentar.”

Proposta

ERC proposa esponjar els passos de vianants eliminant les places adjacents d’aparcament per a vehicles i substituint-les per places d’estacionament per a motocicletes i bicicletes. També posa de relleu nombrosos casos en què els passos no estan degudament senyalitzats com marca la normativa i en d’altres contenen pintura vermella, quelcom prohibit pel reglament de circulació, ja que posa en risc ciclistes i motociclistes pel perill de relliscades. A més, sovint aquests passos pintats en vermell són elevats amb rampes de formigó excessivament altes on rasquen els baixos dels vehicles.  

Moysset ha conclòs que “la inversió de l’Ajuntament en senyalització i seguretat viària ha estat nul·la, el govern socialista porta anys sense mostrar un mínim interès per aquestes polítiques. Des d’Esquerra Republicana vam començar a posar-ho de manifest el 2014 i hi hem insistit amb força des de la nostra entrada al consistori el 2015. De fet, ha estat arran de la nostra insistència que el 2017 l’Ajuntament ha començat a publicar concursos de subministrament tot i que la dotació econòmica és mínima per ser una ciutat de més de 66.000 habitants, sobretot perquè s’han de recuperar molts anys perduts.”

Redacció / Fotos: ERC

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El Casal de joves de Sant Feliu de Llobregat

La Cambra de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Feliu impulsen GiraFeina

La fira d’ocupació tindrà més de 320 ofertes disponibles i se celebrarà el 10 de maig -de 9.30 a 14.00h i de 15.30 a 18.00h- al Casal de joves de…
196

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix