L'obra al pont de la B-231 d’Esparreguera provoca problemes de mobilitat

L’Ajuntament reclama a Foment que s’adopti mesures urgents per solucionar-ho perquè dificulta el pas dels vianants, ja que els obliga a baixar a la calçada per a poder transitar-hi

L’Ajuntament d’Esparreguera ha demanat al Ministeri de Foment que rectifiqui amb urgència l’actuació feta recentment al pont de la B-231 que dificulta el pas dels vianants, persones amb mobilitat reduïda, cotxets i carretons, i que obliga a baixar a la calçada per a poder transitar-hi.

L’actuació al pont de la B-231 forma part d’un conjunt d’obres de conservació i millora de l’A-2 consistents en la instal·lació de baranes de protecció per evitar la caiguda de persones a l’autovia. A banda de les obres al pont que connecta els barris de La Plana amb Can Rial i Mas d’en Gall, s’han dut a terme una actuació similar als ponts de la Vinya Vella, el del Camí de l’Olana, el del Camí Ral i el de l’enllaç d’Esparreguera Sud.

32202663 700144380109169 6855914826972004352 n

L’Ajuntament ha sol·licitat que s’adoptin les mesures urgents per adequar un pas que garanteixi la seguretat per als vianants en tots cinc ponts, argumentant que els ponts de la Vinya Vella, el de la B-231, el del Camí de l’Olana i el del Camí Ral són camins existents anteriorment a la construcció de l’autovia i que, per tant, s’han de mantenir, respectar i garantir el pas dels vianants amb total seguretat. El consistori planteja que, en tot cas, les actuacions de millora que s'hi facin siguin les contemplades en la planificació d'obres llargament reivindicades per a aquests espais.

Després de l’actuació registrada al pont de la B-231, que dificulta el trànsit de vianants i els obliga a transitar per la calçada, l’Alcaldia de l’Ajuntament d’Esparreguera s’ha posat en contacte amb les associacions de veïns de Can Rial i Mas d’en Gall per a transmetre’ls la seva preocupació per les obres dutes a terme des del Ministeri de Foment així com per informar-los de les accions dutes a terme i transmetre’ls el compromís del consistori per subvertir la situació de manera urgent.

esparreguera3904

Compromís
Des de Serveis Territorials de l’Ajuntament s'han fet contactes tècnics amb la direcció de l’obra per a obtenir el compromís de desmuntar les noves baranes instal·lades i permetre el pas segur dels vianants. En paral·lel, tant des d’Alcaldia com des de la regidoria d’Urbanisme s’ha demanat a la Direcció de la Demarcació de carreteres de l’Estat a Catalunya del Ministeri de Foment que es reverteixi de manera immediata la situació de risc creada per als vianants que transiten sobre els ponts de l’A-2.

 

Redacció / Fotos: Ajuntament d’Esparreguera-CUP

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
173

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix