Can Rubió acollirà adolescents amb trastorns de conducta

Esdevindrà el segon Centre Residencial d’Educació Intensiva públic de Catalunya i tindrà vint places

El centre de Can Rubió d’Esparreguera funcionava des de fa vint-i-sis anys com a CRAE terapèutic, Centre Residencial d’Acció Educativa, amb vint-i-cinc places i una trentena de treballadors, i amb una especificitat molt alta, atenent casos complexos de joves que requereixen un acompanyament socioeducatiu intensiu. El nou projecte que s’implantarà d’aquí a poc està motivat per un replantejament, des del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, de l’atenció a la salut mental de la població adolescent, que suposa reconduir els actuals residents cap a d’altres centres més especialitzats o fins i tot plantejar el seu retorn a l’àmbit familiar.

esparreguera3892

A partir d’aquí, Can Rubió acollirà un projecte nou, passant de ser un CRAE a un CREI, Centre Residencial d’Educació Intensiva. Segons la directora general de la DGAIA, Georgina Oliva, a Ràdio Esparreguera, “serà un centre residencial amb característiques diferents. Els adolescents no necessàriament hauran de tenir problemes de discapacitats o de trastorns mentals, però sí que requereixen una especialització tècnica i unes mesures educatives, perquè bàsicament es tracta de nois i noies amb alteracions conductuals.”

Can Rubió esdevindrà el segon Centre Residencial d’Educació Intensiva públic de Catalunya. Una de les seves especificitats serà que acollirà adolescents de proximitat, procedents de la zona sud de l’àrea metropolitana, fet que facilitarà un contacte més freqüent amb les famílies. El nou Can Rubió oferirà 20 places per a joves, enfront de les 25 que tenia fins ara.

Visita

Membres del govern municipal i representants de la majoria dels partits representats al consistori esparreguerí varen participar la setmana passada en una visita a les instal·lacions, que havia estat demanada per l’alcaldia. Els regidors van ser acompanyats per la direcció del centre i per la pròpia Georgina Oliva, màxima responsable de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència.

Eduard Rivas, alcalde d’Esparreguera, ha dit en declaracions a l’emissora municipal que “és un centre referent, on s’ha donat molt bon servei i així continuarà essent en el futur. Creiem que a partir d’ara tindrem una col·laboració més intensa, més enllà del contacte que fins ara hi ha hagut amb la policia local.”

Redacció / Fotos: Aj. Esparreguera

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
153

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix