Infermers del psiquiàtric de Sant Boi reben un premi nacional

Un grup d’infermers especialistes en salut mental del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, ubicat a Sant Boi de Llobregat, ha estat guardonat amb el XIII Premi Nacional d’Investigació d’Infermeria, atorgat per l’Hospital Universitari Marqués de Valdecilla de Cantabria.

El premi es va lliurar a Santander divendres passat a l’infermer especialista en salut mental Hilari Andrés, investigador principal del projecte, que porta per títol Validación de la Escala de Predicción y Evaluación del Riesgo de Violencia (EPERV) i que és el resultat de més de quatre anys de recerca sobre el terreny, amb pacients del centre i també d’externs.

L’objectiu del projecte és predir i evaluar els riscos de violència que pot presentar cada pacient amb un trastorn mental greu, ja sigui cap als altres o cap a sí mateix (autolesions, suicidi).

Aquest risc ha estat evaluat amb un qüestionari de 55 indicadors. Pel que fa a la seva aplicació, l’instrument serà validat per infermeria tot i que pot ser administrat per qualsevol professional sanitari format i recolzat per la guia EPERV, segons han informat des de l’hospital a través d’un comunicat.

En el cas del centre de salut mental de Sant Boi, el treball es portarà a terme amb una mostra de 220 usuaris ingressats.

L’estudi ha estat seleccionat pel jurat entre els 32 projectes presentats -el major nombre de treballs presentats des de l’inici del certament- procedents de Madrid, Catalunya, País Basc, Castilla-La Manxa, Canàries i Cantabria.

A més de l’esmentat investigador principal Hilari Andrés, han participat al projecte els infermers Mar Pica, Sonia Monedero, Oscar Rosillo, Jordi Quilez, Joaquín del Pino, Verónica García, Loli Domínguez, Alexandrina Foix, Núria Moreiras i Alfonso Molina.

H. M. | Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix