Adéu al carril bici del passeig marítim de Castelldefels

Acaben les obres de supressió d'un dels dos carrils de circulació al costat mar del principal vial de la platja

Els treballs d’eliminació del carril bici situat al Passeig Marítim de Castelldefels ja han acabat.

La creació d’aquest carril bici, l’hivern passat, quan encara governaba el socialista Joan Sau, va suposar la supressió d’un dels dos carrils de circulació de vehicles al costat mar.

Des del principi el carril va anar acompanyat de la polèmica, ja que no contentava ni a conductors, privats d’un carril, ni a ciclistess, que majoritàriament circulaven pel carril dels cotxes o bé pel passeig, situat al costat del mar, destinat als viandants.

L’objectiu de la rectificació del nou equip de govern, liderat pel ‘popular’ Manu Reyes, és garantir la seguretat de ciclistes i conductors i evitar la congestió de vehicles. Aquesta acció anava al seu programa electoral.

“La decisió de retirar el carril bici que discorre pel Passeig Marítim s’ha pres sobre la base de garantir la seguretat a la zona, ja que el fet de discórrer paral·lel al carril de circulació pot ocasionar accidents”, han subratllat des de l’Alcaldia de Castelldefels

Invasions de l’espai

“Des que es va col·locar fa un any al Passeig Marítim, s’ha observat que aquest carril és perillós ja que provoca invasions de l’espai dedicat als ciclistes per part dels vehicles”, han explicat les citades fonts.

“A més, els camions també envaeixen amb els seus remolcs l’espai aeri del carril bici i s’ha vist que molts vehicles estacionats a primera línia de platja envaeixen el carril bici en les seves maniobres d’aparcament o sortida”, han afegit.

Els autobusos i autocars es van trobar amb el problema de no poder parar en cap punt, de manera que ho feien sobre el propi carril bici.

Fins i tot s’ha detectat que els vehicles d’urgències no poden circular amb la rapidesa desitjada en moments crítics per les retencions que provoca tota aquesta situació a la zona.

Per tots aquests motius, l’administració local elimina el tram de carril bici situat a la calçada del Passeig Marítim (s’estan retirant els pals i altres elements que el separaven del carril de circulació).

Ara l’Ajuntament estudia la possibilitat de situar el carril bici a un altre tram.

Redacció | Foto: Ajuntament de Castelldefels
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
173

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix