Front comú per reivindicar la finalització de la B40 dins dels terminis

La comitiva ha visitat les obres i ha assistit al calatge del túnel Terrassa-Abrera, una de les actuacions més esperades i reivindicades pels municipis afectats per l’obra

Aquest dimarts al matí s’ha celebrat una visita institucional, organitzada pel Ministeri de Foment, amb el ministre Íñigo De La Serna, a les obres de l’autovia orbital B-40. A la visita hi han assistit l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, el d’Abrera, Jesús Naharro, l’alcaldessa de Viladecavalls, Francesca Berenguer, i la d’Olesa de Montserrat, Pilar Puimedon.

alcaldes alcaldesses redim enc w518 h388

La comitiva ha visitat les obres i ha assistit al calatge del túnel Terrassa-Abrera, una de les actuacions més esperades i reivindicades pels municipis. A la visita s’ha pogut comprovar l’avenç de les obres i conèixer el calendari que proposa el Ministeri per a la finalització del tram Olesa-Viladecavalls, prevista per l’octubre de 2019.

calatge2

Els quatre alcaldes han coincidit en valorar positivament la visita del ministre, donant resposta a una petició conjunta de tots quatre municipis el passat mes de març, però al mateix temps han refermat el front comú municipal per denunciar les retallades i els endarreriments que està patint l’obra. Els alcaldes han reiterat les seves demandes en relació als pressupostos de l’obra, reclamant que no hi hagi més demores ni retallades, i que el Ministeri compleixi amb els compromisos adquirits.

entrada tunel

Evitar el col·lapse

Els alcaldes de Terrassa, Viladecavalls, Olesa de Montserrat i Abrera són escèptics davant els calendaris anunciats pel Govern central. Per als càrrecs electes municipals, les retallades pressupostàries han afectat directament les actuacions derivades de l’obra, com les connexions amb la C55, l’A2 i la C16. Tots quatre municipis alerten que, si no es completen aquestes connexions, es podrien provocar grans col·lapses quan s’obri tot el tram a l’ús rodat, afectant seriosament la mobilitat als municipis. Les previsions indiquen que més de 60.000 vehicles utilitzarien aquesta autovia orbital, podent arribar a més de 100.000 a ple rendiment.

Aquests han estat els motius pels quals el front municipal afectat per la B-40 ha sol·licitat una reunió amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, per tal de cercar complicitats amb la Generalitat de Catalunya en les seves reivindicacions.

A més, també s’ha anunciat que demanaran reunir-se amb el director general de Carreteres del Ministeri de Foment, per tal de fer seguiment de l’estat de les obres i persistir en fer força perquè es compleixi el calendari.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix