Exigeixen la represa de les obres de l’enllaç de l’A2 i l’AP7 a Sant Andreu

El Ministeri de Foment ha aturat el projecte assegurant que neix petit i es col·lapsaria

L'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha exigit al Ministeri de Foment que reprengui les obres de l’enllaç de l’autopista AP7 i l’autovia del Baix Llobregat (A2). Segons fonts municipals, el Ministeri de Foment ha aturat les obres un cop més aquest mes de desembre, que era quan estava previst que les obres acabessin i la infraestructura pogués entrar en servei, argumentat que neix petit, que es col·lapsaria i que no solucionaria els problemes de trànsit que hi ha a la zona. L’objectiu de l’aturada, segons el Ministeri de Foment, és reformular el projecte per millorar-ho i donar sortida al trànsit de la zona. Aquesta és la segona vegada que es paralitzen les obres per modificar un projecte que es va aprovar l’any 2006.

A més, l’alcalde de Sant Andreu de la Barca ha remarcat que “fa 10 anys que estem darrera d’aquest enllaç i exigim que es reprenguin les obres, que estaven a punt d’acabar” i ha afegit que “reclamem que la posada en marxa sigui immediata”. Llorca ha assegurat també que la connexió d’aquestes dues vies ràpides és “fonamental” tant pels “ciutadans, que podran connectar amb l’altra banda del riu, com les comarques del Vallès, com pels empresaris, que tindran un accés ràpid a França."

L’enllaç de l’autovia A2 amb l’AP7 es va aprovar l’any 2006 i les obres es van aturar per primera vegada l’any 2010 pels retalls pressupostaris. Des de llavors el projecte ha avançat amb dificultats. L’objectiu de l’obra és connectar les dues vies amb un viaducte de 850 metres a una zona per la que passen cada dia més de 200.000 vehicles. La connexió, per la que està previst que cada dia passin 40.000 vehicles, evitaria fer una volta de 12 quilòmetres per carreteres comarcals. La major part de l’obra està acabada des de fa sis anys però el Ministeri de Foment creu ara que l’actual projecte suposaria un coll d’ampolla i no solucionaria el problema de trànsit. Durant els darrers dos anys s’han fet dues modificacions de l’obra i ara s’han aturat els treballs  per fer-ne una tercera. Aquests canvis també han suposat una variació al pressupost, que ha passat de 50 a 76 milions d’euros.

Llorca ha subratllat que “aquesta tercera modificació fa que no sapiguem quan acabarà l’obra” i ha apuntat que “és preferible que es posi en marxa encara que no sigui la solució definitiva que no pas que continuï aturada."

Redacció / Foto: Google Maps

 
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
176

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix