Reclamen que es reprengui les obres de la variant de la carretera C-245

Les alcaldesses i alcalde de Sant Boi, Santa Coloma de Cervelló, Sant Vicenç dels Horts i Torrelles s’han reunit per unir esforços en la reivindicació d’aquesta infraestructura estratègica

En una nota de premsa conjunta, elsreivindicacioriant de la C-245

Les alcaldesses de Sant Boi, Santa Coloma de Cervelló i Sant Vicenç dels Horts i l'alcalde de Torrelles van acordar reclamar conjuntament al Ministeri de Foment la reanudació de les obres de la variant de la carretera C-245, aturades pel Ministeri de Foment des de juliol de 2015, i que es planifiquin les mesures adients per reduir la important afectació que tindran sobre la mobilitat en aquests municipis.

 Demanen que es reprenguin els treballs al més aviat possible, amb un calendari clar d'execució, sense més interrupcions i amb el compromís de mantenir informades les administracions locals afectades i d'incorporar millores que minimitzin l'impacte en el territori i les molèsties causades a la ciutadania.

També han decidit sol·licitar una reunió conjunta al conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull, i al diputat d'Infraestructures Urbanes i Mobilitat de la Diputació de Barcelona, Jordi Fàbrega, per demanar el suport d'aquestes dues institucions a les reclamacions del territori davant del menysteniment del govern de l'Estat.

 Reunió a Sant Boi

Els acords s'han pres en el decurs d'una reunió celebrada a l'Ajuntament de Sant Boi. Hi han assistit l'alcaldessa d'aquesta ciutat, Lluïsa Moret; l'alcalde de Torrelles, Ferran Puig; l'alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich; i l'alcaldessa de Santa Coloma de Cervelló, Anna Martínez.

En una nota de premsa conjunta, les alcaldesses i l'alcalde consideren que el retard d'anys en l'execució de les obres i la paralització actual són incomprensibles, i un exemple de mala gestió dels recursos públics, especialment tenint en compte que es tracta d'una infraestructura llargament reclamada i esperada, que permetrà millorar de forma significativa la mobilitat i la seguretat viària en un àmbit estratègic i de gran concentració de trànsit.

També opinen que l'execució de la infraestructura s'està gestionant amb opacitat, insensibilitat, menyspreu i deslleialtat al territori i a les institucions que el representen. Així mateix, afirmen que el projecte s'ha executat des del primer dia amb desinterès i constants aturades i ralentitzacions que han comportat com a perjudici afegit el malbaratament de recursos.

La primera reunió al màxim nivell celebrada entre els quatre municipis afectats, on viuen 125.000 persones, ha permès establir un marc de cooperació i treball conjunt per a la reivindicació d'aquesta infraestructura i d'una nova etapa en el desenvolupament de les obres que sigui més respectuosa amb les institucions i la ciutadania afectades.

La trobada s'ha celebrat després de la finalització del període en què el govern estatal estava en funcions i el nomenament d'un nou ministre al capdavant del Ministeri de Foment, i davant la manca d'informació i compromís per part del govern de l'Estat que es pateix des de fa mesos.

Davant la prolongada paralització dels treballs de la variant, la situació ha esdevingut insostenible, en especial per al municipi de Sant Boi, però també de forma important per als altres municipis i ciutadania que necessiten aquesta infraestructures i pateixen diàriament els efectes de la paralització injustificable de les obres.

Redacció / Foto: Aj. Sant Boi de Llobregat

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix