Hi van participar cinc centres educatius de la comarca sota la temàtica Neurociència i Educació.
La quinzena Jornada d’Intercanvi d’Experiències Pedagògiques, organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics del Baix Llobregat, es va celebrar ahir dimecres al Centre Cultural, sota la temàtica Neurociència i Educació. Hi van participar 5 centres educatius de la comarca, entre ells Els Convents (Martorell). Cal destacar la presència de l'alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i la inspectora d'educació del Baix Llobregat, Dolors Gispert.
La jornada va permetre “l’intercanvi de metodologies en diferents terrenys de la ciència i amb diverses edats d’alumnat”, segons ha dit Ester Fort, membre del Centre de Recursos Pedagògics del Baix Llobregat. En total, hi van assistir una cinquantena d’escoles i instituts, amb uns 280 mestres com a oients.
“Sempre tractem temes amb interès i nous en el món de l’ensenyament. La neurociència és el plat fort del curs 2016-2017. La jornada va servir al professorat per retrobar-se i recarregar-se abans de començar les classes, un punt d'inflexió per reflexionar i aportar punts de vista diferents”, ha destacat.
La jornada va començar amb la conferència inaugural L’emoció com a base d’aprenentage, a càrrec del Doctor en Biologia, professor i investigador del Departament de Genètica de la Universitat de Barcelona, David Bueno.
Les experiències-ponències
Els cinc centres educatius participants van exposar les seves experiències. L’Escola Mare de Déu de Montserrat (Castellví de Rosanes) va presentar la ponència Connectar-nos; l’Institut El Castell (Esparreguera) va parlar del desenvolupament neuronal a l’adolescència; l’Escola Les Roques Blaves (Esparreguera) va desplegar com crear un petit espai de ciència a l’escola; i la ponència de l’Institut Creu de Saba (Olesa de Monsterrat) va vessar sobre la intel·ligència intrapersonal explicada als joves. A més, l’Escola Els Convents (Martorell) va presentgar el projecte Caminem plegats.
Redacció / Foto: Aj. Martorell