Martorell va acollir una jornada d’Intercanvi d’Experiències Pedagògiques

Hi van participar cinc centres educatius de la comarca sota la temàtica Neurociència i Educació.

La quinzena Jornada d’Intercanvi d’Experiències Pedagògiques, organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics del Baix Llobregat, es va celebrar ahir dimecres al Centre Cultural, sota la temàtica Neurociència i Educació. Hi van participar 5 centres educatius de la comarca, entre ells Els Convents (Martorell). Cal destacar la presència de l'alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i la inspectora d'educació del Baix Llobregat, Dolors Gispert.

La jornada va permetre “l’intercanvi de metodologies en diferents terrenys de la ciència i amb diverses edats d’alumnat”, segons ha dit Ester Fort, membre del Centre de Recursos Pedagògics del Baix Llobregat. En total, hi van assistir una cinquantena d’escoles i instituts, amb uns 280 mestres com a oients.

“Sempre tractem temes amb interès i nous en el món de l’ensenyament. La neurociència és el plat fort del curs 2016-2017. La jornada va servir al professorat per retrobar-se i recarregar-se abans de començar les classes, un punt d'inflexió per reflexionar i aportar punts de vista diferents”, ha destacat.

La jornada va començar amb la conferència inaugural L’emoció com a base d’aprenentage, a càrrec del Doctor en Biologia, professor i investigador del Departament de Genètica de la Universitat de Barcelona, David Bueno.

Les experiències-ponències

Els cinc centres educatius participants van exposar les seves experiències. L’Escola Mare de Déu de Montserrat (Castellví de Rosanes) va presentar la ponència Connectar-nos; l’Institut El Castell (Esparreguera) va parlar del desenvolupament neuronal a l’adolescència; l’Escola Les Roques Blaves (Esparreguera) va desplegar com crear un petit espai de ciència a l’escola; i la ponència de l’Institut Creu de Saba (Olesa de Monsterrat) va vessar sobre la intel·ligència intrapersonal explicada als joves. A més, l’Escola Els Convents (Martorell) va presentgar el projecte Caminem plegats.

Redacció / Foto: Aj. Martorell

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix