La cirera torna a ser la gran protagonista de Torrelles de Llobregat

Les novetats de l’edició d’enguany serà la venda de terrines a un euro per degustar el producte a més de la seva venda al detall, la presentació d’un vi de cireres i la Mostra d’Arts i Oficis.

Torrelles de Llobregat tornarà a ser la capital de la cirera durant el proper cap de setmana. Els dies 4 i 5 de juny el municipi viurà la seva 36a Festa de la Cirera, un dels grans esdeveniments que se celebren a la petita població baixllobregatina. Segons les previsions hi ha previst uns 6.000 visitants i es vendran més de 5.000 quilos de cireres, una xifra que suposa un 10% de la producció local del fruit més selecte i apreciat.

“Ha estat un any molt difícil des del punt de vista de la climatologia al no ploure i ni fred. Tanmateix, garantim que hi hauran cireres i els nostres pagessos oferiran el millor dels seus camps als visitants en una època ideal per aquest producte”, explica l’alcalde, Ferran Puig. A més, va assegurar durant l’acte de presentació de l’edició d’enguany que “la Festa de la Cirera ja està consolidada i és una de les més importants que se celebren actualment al nostre país. Però cal mirar al futur perquè la Festa sigui encara més atractiva per als visitants, innovant al voltant d’aquest producte.”

Vi de cireres

En aquest sentit, una de les novetats que es presentarà el cap de setmana serà un vi elaborat amb cireres. “Entre els molts productes que es donarà a conèixer a la Fira del nostre municipi hi haurà aquest vi que està tenint prou acceptació, i podria tenir sortida. Actualment s’estan fent les primeres produccions. De fet és el primer cop que es produeix a Catalunya”, explica l’alcalde.

L’edició d’enguany també tindrà una altra novetat. Els mateixos productors oferiran tastos de cireres, amb unes terrines que inclouen un espai per deixar-hi els pinyols. Per només un euro, es podran provar les cireres més gustoses abans de comprar-les directament als pagesos, acabades de collir.

20160601 115758

Més de 40 activitats

El programa de la Festa de la Cirera el conformen més de quaranta activitats diferents, per a tots els públics i gustos, i en diferents espais del municipi (enguany s’amplia la Fira amb més expositors). A banda del Mercat i l’Exposició de la Cirera o la passejada pels camps dels cirerers, els actes més tradicionals, aquest any s’estrena la Mostra d’Arts i Oficis, en què artistes com bufadors de vidre, retaulistes o cistellaires elaboraran objectes relacionats amb les cireres.

A més, la ruta gastronòmica arriba enguany a la novena edició i compta amb la col·laboració dels restaurants i establiments de Torrelles de Llobregat que elaboren plats i menús centrats en aquest fruit.

20160601 115823

Diumenge 29 de maig també hi ha previst la presentació del llibre “Torrelles, pedres, llegendes i històries de la nostra gent”, escrit per Miquel Casas. El llibre és un recull de les barraques de pedra seca que es poden trobar encara en el municipi. És també un retrat etnogràfic i sociològic d’un temps que és llunyà. La presentació es farà a Ca la Cinta (19 h).

L’esbart de Sant Martí, organitzador de l’Exposició

Com cada any, les entitats torrellenques tenen un gran paper com a organitzadores de la festa, però n’hi ha una d’especialment rellevant: l’Esbart Sant Martí de l’Ateneu Torrellenc, que enguany celebra el 50è aniversari i ha estat l’escollit per coordinar l’Exposició. La festa es tancarà amb el lliurament dels premis a la Cirera d’argent – per a la millor presentació – i la Cirera d’or –per a la millor qualitat– d’entre totes les conreades a Torrelles.

Redacció / Fotos: LPdB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
186

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix