La Mediterranean Diving Show es manté com a referència del busseig

Durant tres dies es van poder conèixer les novetats del món de les activitats subaquàtiques a la Fira de Cornellà

Després de tres intensos dies, la vint-i-quatrena edició del Saló de la Immersió es va acomiadar. I ho va fer amb un gran èxit d’assistència al recinte firal de Cornellà de Llobregat on es va poder conèixer les novetats del món de les activitats subaquàtiques exposades en el Mediterranean Diving Show (MDS) punt de trobada anual entre fabricants, tendes especialitzades, centres i escoles de busseig, didàctiques, asseguradores, agències especialitzades i el seu públic bussejador.

MDS 4

Els visitants van poder constatar la bona salut del món de les activitats subaquàtiques al nostre país. El MDS va aplegar a més d’un centenar d’expositors dels quals un 35% eren noves incorporacions. Aquesta ha estat la seva edició més internacional amb la presència d’empreses procedents de països d’Europa com Alemanya, Portugal, Itàlia, França, Malta o el Regne Unit, de procedència africana com de les Illes Seychelles, Tunísia, Moçambic o Egipte, d’Àsia com Indonèsia, la Xina, Filipines, Maldives o Aràbia Saudita, o de Sud-amèrica i Amèrica central com Mèxic o República Dominicana. També les marques capdavanteres del sector han donat suport a la fira amb la seva presència

MDS 2

L’àmplia participació ha propiciat que el saló representés a tots els sectors que tenen a veure amb el món de les activitats subaquàtiques: escoles i centres de busseig, agències de viatge especialitzades, promoció de destinacions i oficines de turisme, informació d’aspectes d’interès com les assegurances i les legislacions vigents, ofertes de creuers, fabricants, presentació de materials, venda de jackets, màscares, ampolles d’oxigen, neoprens d’última generació, equips de captació d’imatges i d’il·luminació… Tot el que es necessita per a gaudir del fons submarí en tots els seus nivells ja sigui per a professionals, aficionats o esportistes.

PHOTO 2024 02 23 18 11 57

Jornades Tècniques Professionals

L’edició del MDS que acomiadem ha tornat a posar de manifest la importància de reflexionar sobre el present i el futur del sector. Aquest és l’objectiu de les Jornades Tècniques Professionals que es van celebrar en el marc de la fira. Enguany s’ha pogut conèixer dades d’interès com la necessitat de practicar immersions respectuoses amb el medi ambient, la tasca vital que desenvolupa el Club d’Immersió Biologia o com afecta el canvi climàtic als fons marins.

GHGIv3SXMAATGG9

També s’ha posat en relleu la importància de l’anomenada ‘economia blava’, que fa referència a l’impacte econòmic del busseig recreatiu en les zones on es practica. En el marc del MDS, la Direcció General de Pesca i Política Marítima de la Generalitat de Catalunya ha presentat les dades d’uns estudis realitzats amb la participació del Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari que xifren en 148 el nombre de centres d’immersió en actiu a Catalunya i que, segons els informes, generen un volum de negocis de 37,5 milions d’euros i una ocupació al voltant de 740 treballadors.

GHMHpT2X0AEbsvX

Nous destins

Un any més, Maldives, el Mar Roig, Illes Galápagos o Mèxic apareixen entre els destins més populars, però a poc a poc es desperta l’interès per altres fons més recòndits com Cap Verd, Moçambic, Malpelo, Austràlia, l’Antàrtida o submergir-se en la bellesa de les aigües cristal·lines d’Okinawa al Japó. Les immersions en la costa mediterrània també van despertar l’interès del visitant, especialment la Costa Brava, illes Balears i Canàries. 

Redacció / Fotos: Procornellà-Mossos d’Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix