Sant Boi de Llobregat ja viu la Fira de la Puríssima

Aquest gran esdeveniment, del 6 al 8 de desembre, vol reflectir l'aposta estratègica i el compromís del municipi per la sostenibilitat

Sant Boi de Llobregat celebrarà, un any més, la Fira de la Puríssima, que enguany arribarà la seva setanta-setena edició. Aquest gran esdeveniment de la ciutat baixllobregatina, del 6 al 8 de desembre, vol reflectir l'aposta estratègica i el compromís del municipi per la sostenibilitat, factor clau en el desenvolupament durant els pròxims anys de l'Agenda Urbana Local. La mobilitat sostenible, el comerç de proximitat i els valors de la natura seran alguns dels centres d'interès d'aquesta edició. L'any passat va generar un impacte econòmic de 10,1 milions d'euros.

17961 950 700 ESCALA sant boi de llobregat fira de la puryssima foto ajuntament de sant boi de llobregat

La fira aplegarà un total de 480 expositors en els diferents sectors del recorregut de 4,1 quilòmetres: Fira comercial, Mercadal gastronòmic, ViCult, Fira de Nadal, Mercat d'art jove, Fira del planter i la jardineria, Automoció i Espai de mobilitat sostenible, Carpa saludable i sostenible, etc. El recinte firal ocupa 52.000 m2, dels quals 12.000 són superfície expositiva. Enguany hi haurà 42 expositors locals, el doble que en l'anterior edició.

 orp7469 copia aigua

Per a Sant Boi són tres dies molt importants i molt intensos on hi ha una clara aposta per la sostenibilitat”, va explicar l’alcaldessa Lluïsa Moret, durant la presentació de la setanta-setena edició davant els mitjans de comunicació.

presentacio moret fira

D’altra banda, es preveu més de 200.000 persones durant aquests dies de fira, on el 46% seran visitants forans i el 54% de Sant Boi. A més, des de l’Ajuntament espera un 20% de noves visites. L’any 2022, els visitants van posar una nota global de 8,7.

Citimob: cotxes elèctrics i mobilitat sostenible

L'Espai de mobilitat sostenible presentarà enguany a la ciutadania la marca ‘Citimob. Sant Boi Motor de la Mobilitat Sostenible’, promoguda pels concessionaris locals per consolidar el paper referent de Sant Boi com a ciutat de la mobilitat sostenible. Com els darrers anys, hi haurà una gran exposició amb gran varietat de marques de vehicles elèctrics que es podran demanar provar durant els dies del certamen.

JocomproaSantBoi, el racó del comerç de proximitat

Un racó innovador, amb el nom de #JocomproaSantBoi, mostrarà al parc de la Muntanyeta les principals iniciatives del comerç i la restauració de proximitat de Sant Boi. Inclourà un espai de promoció de la targeta moneder ‘Jo compro a Sant Boi’, nova eina de l’associació Sant Boi Comerç per a la fidelització i la comunicació amb la clientela.

Fira de la Purissima a Sant Boi foto 1

 orp7478 copia aigua

Presentació del Parc ambiental Torre de la Vila

L’estand de l’Ajuntament, que estarà integrat a la Carpa Saludable i Sostenible, donarà a conèixer a la ciutadania en un espai immersiu un dels grans projectes del futur immediat: el parc ambiental Torre de la Vila. Aquest projecte, cofinançat amb fons europeus FEDER, preveu la creació d’un nou espai verd de transició entre la trama urbana i la muntanya de Sant Ramon, situat al voltant de la masia Torre de la Vila. El parc, que oferirà un entorn proper on passejar i fer esport, on descobrir i aprendre de la natura, serà un símbol de l’aposta per una ciutat cada cop més sostenible i saludable.

 orp7323 copia aigua

Novetats del recorregut

El canvi més significatiu al recorregut, en relació amb anteriors edicions, serà el trasllat de l’espai #Vicult als jardins de l’Ateneu Santboià. És la parada ideal per descansar i gaudir del 'terrassing' en un espai històric de la ciutat, escoltar la bona música que es fa a Sant Boi i fer un tast de vins o cerveses.

Vicult 2023

Cervesa artesana i cellers

A la zona del Mercadal gastronòmic, es trobarà la fira de la cervesa artesana i un espai dedicat al vi, amb la presència de sis cellers. També hi es podrà degustar, com sempre, l’oferta gastronòmica de les furgoteques (food trucks). I la Fira de Nadal, a la plaça de l’Ajuntament, estrenarà estands de fusta que ens traslladaran a un autèntic mercat nadalenc.

Fadrins, el dolç de la Fira

Un any més, durant els tres dies de Fira es podran degustar els fadrins. El fadrí és el dolç típic de Sant Boi, que s'elabora des de 1965 amb una recepta secreta a base de poma i fruita confitada. Es podrà trobar a les pastisseries locals i a l'estand de la Fira a la plaça de l'Ajuntament.

fadrins

El cartell

Aquest cartell de la dissenyadora santboiana Irene Serrano, exalumna de Batxillerat Artístic de l'INS Camps Blancs, és la imatge de la fira. Amb pinzellades ràpides i inacabades, colors neutres i vinyetes inspirades en el còmic, la Irene ha volgut representar els principals ingredients del certamen: l'ambient familiar, el moviment de persones, la diversitat social i cultural, el paper de la gent jove o la participació en aquest esdeveniment oberta a tothom.

77Firapurissima

Documental

Durant la fira es presentarà el documental “No m’oblidis”, un curtmetratge del realitzador santboià José Luis López, centrat en la malaltia de l’Alzheimer per reivindicar la importància dels records i donar visibilitat a la vida quotidiana de les persones cuidadores.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix