Sant Boi de Llobregat tornarà a celebrar la tradicional Carxofada

Una àmplia programació adreçada a tots els públics arrodoneix durant tot el mes de març la gran festa gastronòmica de la ciutat

Després de tres anys, torna la gran celebració del producte agrícola estrella de Sant Boi de Llobregat, la Carxofada, que arriba a la vint-i-unena. La seva celebració ve precedida durant el mes de març de tot un conjunt d’activitats i propostes programades per gaudir d’aquest vegetal que s’ha convertit en tot un símbol per la ciutat.

carxofa2023

La iniciativa del consistori troba de nou la complicitat de la Cooperativa Agrària , el col·lectiu de restauració Degusta Sant Boi, Sant Boi Comerç i Sant Boi Empresarial per fer del mes de la carxofa una proposta exquisida que culmina amb el gran retrobament del dinar popular de la Carxofada.

Tal com ha explicat l’alcaldessa, Lluïsa Moret, “la carxofada és l'exemple de com fem les coses a Sant Boi. Amb aliances, acords i pactes. I ho fem amb una proposta que aglutina el sector agrari, fonamental per a la nostra ciutat, per vincular-lo a la projecció de la ciutat de la mà dels sectors del comerç i del turisme.”

presentacio Carxofada

Tot això es consolida amb la proposta d’un cartell atrevit, fresc i amb petjada santboiana, donat que el fotògraf santboià, Jordi Laguna, és l’autor del cartell i de les diverses versions que se’n deriven.

Festa popular

La Carxofada és una de les principals festes populars locals. L’activitat es va iniciar l’any 1999 i s’havia celebrat cada any fins al 2020, que va quedar suspesa degut a la pandèmia. Les ganes de poder tornar a reunir-nos ens han fet esperar 3 anys, però enguany tornem a reprendre aquesta cita tan arrelada en la vida de la ciutat.

carxofada 5

Pel que fa al format del dinar popular del proper 2 d’abril, es proposa un menú gastronòmic dissenyat i preparat pels restaurants del col·lectiu Degusta Sant Boi, que forma part de Sant Boi Comerç, amb la carxofa com a ingredient protagonista. Una carxofa que, alhora, ha estat conreada i collida pels pagesos de la Cooperativa Agrària Santboiana, fet que la converteix en un producte de proximitat.

Així doncs, la Carxofada i tot el conjunt de propostes que s’ofereixen durant el mes de març i fins a la primera setmana d’abril es posen al servei de la promoció del sector agrícola i la restauració locals.

carxofada 3

El dia 2 d'abril, la jornada de la Carxofada començarà ben aviat al matí per anar obrint boca amb un conjunt d’activitats:

● Taller infantil i gimcana organitzats per l’acadèmia d’anglès Ms&Mr Language

● Exhibició de Zumba a càrrec del Complex Esportiu Baldiri Aleu

● Taller de conserves de carxofa a càrrec d’Espigoladors

● Showcookings

● Presència de la Puput Punxetes del Consorci de Turisme del Baix Llobregat

● Trobada de puntaires

● Venda de carxofes a càrrec de la Cooperativa Agrària Santboiana

I com a fi de festa comptarem amb l’actuació del grup musical Grooviyama, un grup de Sant Boi amb un directe de festa i de ball basat en un repertori actual i atrevit que es mou entre el funk i el pop. Pel que fa a l’organització del dinar popular, es faran quatre torns (a les 12.30h, 13.00h, 13.30 h i 14 h) amb l’objectiu d’evitar cues i amb un total de 1600 tiquets a la venda. Per primer cop també, aquests tiquets es poden adquirir en línia a entrapolis. El preu és de 14 euros de manera anticipada i de 16 euros el mateix dia.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix