Comença la injecció de la quarta dosi de la vacuna de la Covid-19

La rebran persones majors de 80 anys, aquelles que es troben en residències de gent gran i personal sanitari i sociosanitari

El Ministeri de Sanitat ha confirmat que, a partir d’avui 26 de setembre, comença la injecció de la quarta dosi de la vacuna de la Covid-19 als majors de 80 anys, personal sanitari i sociosanitari i persones de residències de gent gran, “atenent al criteri de major vulnerabilitat”. A Catalunya, el Departament de Salut ha confirmat que la punxada de reforç també arrenca avui dilluns i es farà principalment a través de l’atenció primària.

vacuna 2

Així doncs, a banda d’aquests col·lectius, la quarta dosi quedarà de moment restringida també a:

  • Persones que hagin rebut un trasplantament
 
  • Persones amb càncer
 
  • Persones amb VIH (sida)
 
  • Persones amb síndrome de Down
 
  • Persones immunodeprimides
 
  • Persones que justifiquin un viatge internacional per motius laborals o d'estudis
 

En tots aquests casos, segons Salut, la quarta dosi s’injectarà com a mínim cinc mesos després de la tercera, i sempre cal demanar cita prèvia

Tal com s’ha fet durant tot el procés de vacunació de la Covid-19, l’objectiu del Govern espanyol és ampliar de forma progressiva les franges d’edat que poden rebre la vacuna. En conseqüència, tot fa pensar que d'aquí a uns dies o setmanes s'ampliarà l'administració de la quarta dosi a les persones majors de 70, i tot seguit a les més grans de 60.

Sanitat també ha avançat que la campanya de vacunació de la grip començarà a partir del 17 d’octubre. Les vacunes, però, es posaran en funció de la disponibilitat i de les circumstàncies epidemiològiques que hi hagi a les diferents comunitats autònomes.

Geriàtrics

La presidenta de l'Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), Cinta Pascual, ha demanat als professionals que treballen a les residències per a gent gran que també es posin la quarta dosi de la vacuna anticovid, que avui comença a inocular-se a tots els residents i a persones més grans de 80 anys.

Captura de pantalla 2022 09 26 a las 12.28.26

La presidenta de la patronal dels geriàtrics de Catalunya ha recordat que "les persones grans de les residències són molt vulnerables, i necessitem que les persones que hi treballen siguin conscients i actuïn amb responsabilitat."

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix