El Departament Salut dona oxigen al comerç baixllobregatí

Els centres comercials i els establiments de més de 400 metres quadrats podran obrir de dilluns a divendres a partir de l’1 de març

La consellera de Salut, Alba Vergés, va anunciar ahir que a partir de dilluns el Govern mantindrà set dies més les mesures actuals per frenar la propagació de la COVID-19, però amb petits ajustos que ens permetin fer passos endavant".

1258 finestrelles shopping center

En aquest sentit, ha explicat que els centres comercials i els establiments de més de 400 metres quadrats podran obrir de dilluns a divendres a partir de l’1 de març: els centres comercials amb un aforament limitat del 30% i els establiments de més de 400 metres quadrats hauran de delimitar la superfície d'atenció al públic als 400 metres quadrats i mantenir el 30% d’aforament respecte aquests 400m2. La consellera també ha indicat que la restauració dels centres comercials seguirà tancada "per evitar que es pugui passar el dia en aquests centres”. D’aquesta manera, entre setmana podran obrir, doncs, tots els comerços, els centres comercials i els de més de 400 metres quadrats, però el cap de setmana només ho podran fer els comerços considerats essencials.

49553161263 c0817f3562 o scaled

En l’àmbit de l’esport, s’ampliarà l’aforament d’activitats grupals al 30% en espais tancats i ventilació adequada, i s’ampliarà l’aforament de les piscines al 50%.

Sortides escolars cases colonies

En l’àmbit de l’educació, es permetran les sortides escolars amb pernoctació amb el mateix grup bombolla. A més, Alba Vergés ha avançat que el Govern treballa per poder recuperar la presencialitat del segon curs d’universitat a partir del dia 8 de març, com ja s’està fent des del 8 de febrer en el primer curs.

La consellera de Salut ha explicat que s’ha decidit prendre aquestes mesures, ja que “necessitem prudència” perquè la situació avui és estable, però l’ocupació a les UCI, per sobre dels 500 pacients, continua sent alta i, malgrat tots els esforços que hem fet per incrementar els llits d’UCI al nostre país amb quatre annexes nous als principals hospitals, aquesta dada és preocupant.”

be65f6c7 fbad 4ee4 bc14 ec8da39fffc4

A més, remarca que si ara tinguéssim un repunt de casos, els nous ingressos a crítics se sumarien als actuals, i per tant, podríem arribar a xifres molt elevades que obligarien a desprogramar molta activitat no Covid que necessitem fer per vetllar per la salut de la nostra ciutadania.

Redacció / Fotos: Fundespai-Splau-Dep. Salut

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix