La Festa Major de Sant Pere 2019 de Gavà ja està aquí

La cantant Nerea serà la pregonera d’enguany on el concert estrella tindrà com a protagonista a Fangoria

Gavà ho té tot a punt per a la celebració de la Festa Major de Sant Pere, del 27 al 30 de juny. La programació, elaborada amb la participació i implicació de les entitats locals, oferirà un ampli ventall d’activitats per tots els gustos i edats. Així es podrà triar entre propostes musicals, artístiques, lúdiques, de cultura popular i tradicional a més d’activitats familiars i infantils. La cantant Nerea Rodríguez serà a pregonera.

nerea 0t la llamada 01 1525970445

El tinent d’alcalde en funcions de l’Àmbit de Benestar i Acció Social de l’Ajuntament de Gavà, Germán Barrena, ha destacat que “enguany es canvia el lloc i el format de l’acte d’inauguració de les Festes. Així, comptarem amb la presència de l’actriu i cantant Nerea Rodríguez que serà la pregonera de les nostres Festes en un acte que tindrà com escenari la plaça Major.”

fangoria entrevista 1 k3k 620x349abc

La música tindrà un gran protagonisme dins la programació de la Festa Major de Sant Pere. En total, durant els quatre dies tindran lloc 15 concerts repartits per diferents indrets de la ciutat. Així la ciutadania podrà escollir entre jazz, pop, rock i rumba catalana que per primer cop serà present en la programació musical. El concert estrella vindrà de la mà de Fangoria el dia 29 de juny a les 23.00 a la plaça Francesc Macià. Un concert on el mític grup presentarà el seu nou treball “Extrapolaciones y dos preguntes 1989-2000”, el 13è àlbum, que coincideix amb el 30è aniversari del duet. Es tracta d’un show audiovisual en què interpreten les noves versions i els grans èxits de sempre de la banda.

Altres propostes musicals serà la Nit de Tributs que comptarà amb les actuacions de Please, una banda local tribut a U2 i Version Imposible on el showman David Moreno rendirà tribut a diferents artistes de totes les èpoques i estils imitant la veu d’aquests i interpretant cançons d’avui i sempre. Altres propostes musicals vindran de la mà Saphie Wells and the Swing Cats que presentaran un repertori de swing recordant temes clàssics del jazz, l’orquestra Tela Marinera, el grup Tapeo Sound System.

1065561e 7d38 4a10 9014 91dfffbced7f

Un altre de les novetats és la programació del Petit Sant Pere que trasllada bona part de les seves activitats a l’entorn del Parc del Mil·lenni i l’Auditori Marc Grau. La regidora en funcions de Cultura, Ester Zamorano, ha explicat que “en aquest espai es desenvoluparà tot un programa pensat especialment pels infants i les famílies on se sumaran les propostes vinculades als àmbits de Biblioteques, Medi Ambient, Mestres Cuiners, Ciutadania, i la Festa de l’aigua d’Agbar entre d’altres”. La idea és crear un espai agradable en un entorn excepcional i únic om és el parc del Mil·lenni i on les famílies puguin gaudir d’aquelles activitats enfocades a elles.

Barrena també ha destacat que s’amplien els concerts emmarcats dins la Festa Jove. A petició dels propis joves durant la celebració de l’Audiència educativa, s’han programat dos dies accions. Divendres la proposta està adreçada als joves d’entre 12 i 17 anys amb una festa que començarà a les 21.00i finalitzarà a les 00.00 i dissabte la Holi party que s’allargarà fins a les 3 de la matinada.”

A la presentació de les Festes també s’ha fet referència a les accions encaminades a evitar conductes sexistes i legtbifòbiques durant la celebració de les festes”. Sota el lema “El sexisme i la lgtbifòbia no estan convidats a la Festa” es desenvoluparan, per tercer any consecutiu, accions per evitar conductes sexistes sobretot al voltant d’activitats que impliquen el jovent. La regidora en funcions d’Igualtat, Gemma Badia, ha manifestat que davant les 280 consultes sobre temes de sexisme que vam rebre l’any passat cal continuar reforçant aquestes actuacions informatives i de prevenció”. Durant els concerts s’incrementa en 10 el nombre d’agents de seguretat i es repartiran fulletons explicatius. Badia ha afirmat que “tothom té dret a tenir unes festes lliures de sexisme i basades en el respecte i en la llibertat.”

Captura de pantalla 2019 06 26 a las 13.43.56

Altres propostes que contempla el programa de Festa Major estan relacionades amb les activitats de cultura popular amb cercaviles, el ball de rams, correfocs, les havaneres, els castells, el xerinol.lis, la trobada de puntaires, les matinals de cinema, la mostra d’entitats i cases regionals, activitats esportives i dansa. D’altra banda, el Castell de focs tindrà lloc el divendres 28 a les 23.30 a la platja de Gavà. Com cada any, l’Ajuntament posa disposició dels gavanencs i gavanenques un servei gratuït d’autobusos.

 

Redacció / Foto:Aj. Gavà-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix