Sant Joan Despí, a punt per a la seva gran festa

El pregó del Mag Lari, dijous 20 de juny a les 20 h a la plaça del Mercat, donarà el tret de sortida a cinc dies de Festa Major, on La Pegatina serà el concert estrella

Sant Joan Despí ja ho té tot a punt per gaudir d'una de les cites més esperades de l'any, la Festa Major. Concerts, revetlles, espectacles i activitats infantils, sardanes, Festa Holi, i moltes activitats més ompliran la ciutat de diversió i tradició del 20 al 24 de juny. El Mag Lari serà l'encarregat de donar el tret de sortida a la festa amb el pregó a la plaça del Mercat (dijous 20 de juny, 20 hores).

mag lari

Tributs a U2, Triana i Abba

Aquesta primera jornada festiva continuarà amb els tributs musicals a U2 i a Triana, amb l'espectacle Hijos del Agobio (a les places de l'Ermita i del Mercat, a les 22 h). La Festa Major continuarà divendres 21 de juny amb activitats infantils i les mostres de ball i danses de Freedom Dance, l'Esbart Dansaire, l'Escola de Danza Loly Peláez i DansaDespí, mentre que el tribut als Abba del grup eslovac Dancing Queen, serà el plat fort musical de la jornada (parc de la Fontsanta, 23.30 hores).

Amb l'arribada del cap de setmana, la Festa Major agafa embranzida amb múltiples activitats que començaran des de ben aviat fins ja entrada la matinada. El dissabte 22, els infants tenen un ampli ventall d'opcions, des de jocs amb la Festa d'Aigües (pl. de l'Ermita, 11 h), el taller d'Slime, el Happy Market o un taller de bombolles (matí i tarda a la plaça d'Antonio Machado i el tram de vianants del carrer John F. Kennedy) o l'activitat Apicirc (parc del Mil·lenari, 18 h) que recrearà un circ amb jocs, titelles, etc. Aquesta jornada, la Festa Major estrena una nova activitat, Posa't a la pell d'un detectiu, un joc de pistes en què haurem d'investigar la mort d'un empresari.

La Pegatina

La nit del dissabte es reserva per a la música, amb l'actuació de La Pegatina, concert estrella de la Festa Major a l'escenari central del parc de la Fontsanta a les 23.30 h. Tot just arribats dels Països Baixos, de gira amb La Fiesta Más Grande Tour 2019, La Pegatina presentarà a Sant Joan Despí el seu darrer treball Ahora o Nunca, que ha comptat amb les col·laboracions de Macaco, Eva Amaral o Rozalen. Amb 15 anys de carrera, els autors de les conegudes Lloverá y yo veré, Mari Carmen o A volar, seran el millor revulsiu per a una gran nit de Festa Major.

Nit de revetlles i orquestres

Abans de preparar-nos per a la revetlla, el diumenge 23 de juny, la Festa Major ens proposa passejar, sortir al carrer i gaudir d'opcions festives ben diferents com la XVI Trobada d'Intercanvi de Plaques de Cava i la VIII Trobada de Taps Corona de Cervesa (pl. de l'Ermita, a partir de les 10 h); el XIV Concurs i Exposició de Pintures Benito Magallón (pl. de l'Ermita, 11 h); els espectacles  infantils Aquafesta, de la Cia. Més Tumacat (pl. del Mercat, 12 h), Festa, quina festa (pl. de Catalunya, 19 h) o Mr. Alret (pl. d'Antonio Machado, 19 h).

revetlla

La Flama del Canigó arrribarà a les 19.45 h a la plaça del Centre Cultural Mercè Rodoreda i els preparatius per gaudir de la revetlla de Sant Joan s'acceleren. Les places dels quatre barris s'ompliran de música en directe amb les orquestres i els sopars de germanor entre veïns i veïnes que sortiran per gaudir de la nit més curta de l'any en bona companyia. Aquest any hi actuaran les orquestres Solimar, Glacé, Odisea i Texas. En una nit com aquesta no podia faltar la foguera que encendrà la Colla de Diables de Sant Joan Despí al parc del Mil·lenari a les 23.45 h amb un espectacle inicial de pirotècnia en el marc de l'activitat Nit del Ros. La gent més jove també tindrà la seva revetlla al parc de la Fontsanta (a la mitjanit) amb l'espectacle Festa Lúppiter by Eutópica, un xou amb speaker, DJ, sortejos i efectes especials. Per potenciar unes festes lliures de violències masclistes i LGTBIfòbies l'Ajuntament instal·larà un Punt Lliure de Sexismes, i una carpa de salut per promoure també la festa sense alcohol.

Música i espurnes

El 24 de juny s’acomiadarà la Festa Major amb una maratoniana jornada d'activitats. Començarem tot remullant-nos en el tobogan infinit que s'instal·larà al pont del Marquès de Monistrol (de 10.30 a 13.30 h) i continuarem amb la ballada de sardanes a les 11.30 a la plaça de l'Ermita o l'Itineari Jujol. Entre les activitats més destacades de la tarda hi haurà l'espectacle Antipasti (pl. de Catalunya, 19.30 h) adreçat als més petits o el tradicional concert de sarsuela que organitza la Societat Coral Cor de Flora i que aquest any portarà l'espectacle Tres tenors (Teatre Mercè Rodoreda, 19 h).

Castell de focs 3

Abans del Piromusical, encara ens espera una cita amb l'alegria i el color de l’Holi Festival, un espectacle de dansa índia amb música, cercavila de colors i, per descomptat, explosió de colors que tindrà lloc al parc de la Fontsanta a les 19.30 h. El gran piromusical, punt final a la Festa Major 2019, tindrà lloc a les 22.45 h al parc de la Fontsanta.

IX Ruta de la tapa

Aquesta Festa Major tornarà a descobrir la varietat gastronòmica de la ciutat amb la 9a Ruta de la Tapa que ens proposa gaudir d'una beguda i d'una tapa per 2,50 euros en 36 bars i restaurants de la ciutat. La ruta proposa als ciutadans i ciutadanes participar en un sorteig per escollir la Millor Tapa. Només cal recollir un passaport, tastar com a mínim tres tapes i dipositar-lo en una urna per optar al premi: una degustació de tapes valorada en 100 euros.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Joan Despí

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix